Târgu-Jiu: AUDIO / Interpretul care a cântat la 700 de nunţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A câştigat mai multe trofee la festivalurile de muzică populară din ţară şi a cântat în toate zonele Olteniei.Cătălin Roşoiu are propria formaţie şi este pasionat în egală măsură de acordeon.

La vârsta la care adolescenţii se gândesc spre ce liceu să se îndrepte, Cătălin Roşoiu era invitat să încânte mesenii la petreceri în întreaga Oltenie. „Până în clasa a VIII-a am cântat la serbările şcolare, iar apoi am început să cânt la nunţi. Am înfiinţat o formaţie cu câţiva băieţi şi toţi se mirau când mă vedeau atât de mic. Când veneau oamenii să mă ia de la Bumbeşti-Piţic, rămâneau uimiţi. Asta se întâmpla pe la 14 ani. Apoi am venit la liceu, la Târgu-Jiu, unde am făcut în paralel şi Şcoala Populară de Artă. În tot acest timp am participat la festivaluri prin ţară, unde am câştigat de la menţiuni până la trofeu. Am primit marele premiu la Festivalul «Pe Deal la Teleormănel», în Alexandria, dar am al doilea la Festivalul «De Ispas la Năsăud»“, mărturiseşte Cătălin Roşoiu.

După ce s-a împărţit ani la rând între festivalurile din ţară, şcoală şi sutele de nunţi, solistul a ajuns să fie invitat la petreceri alături de marii interpreţi ai muzicii populare, precum Petrică Mâţu Stoian, Niculina Stoican, Aurel Tamaş şi Gheorghe Roşoga.

Şi solist, şi acordeonist


Alături de el se află întotdeauna fratele mai mic, care cântă la orgă, în aceeaşi formaţie. „Formaţia este compusă din trei băieţi şi o fată. În anul 2008, am colaborat cu «Doina Gorjului» şi am făcut chiar şi un CD împreună, iar altele şase, cu formaţia mea. În perioada 1998-1999 am fost în armată, am adus acordeonul în unitate şi le cântam colegilor“, declară interpretul de muzică populară.

A întâlnit marea dragoste la un bal, în urmă cu 16 ani, iar după jumătate de deceniu de prietenie au decis să-şi unească destinele. „Cu doi ani în urmă a venit pe lume copilul nostru, Andrei Marian“, mărturiseşte Cătălin.

ASCULTA AICI UNA DINTRE PIESELE INTERPRETATE DE CATALIN ROŞOIU

Întrebări şi răspunsuri

De cât timp cântaţi muzică populară?
De la 14 ani am început să cânt la nunţi, dar primele încercări au fost din clasa a IV-a, nu cu vocea, ci la acordeon. Mergeam la nunţi care ţineau trei zile, dar nu am neglijat nici şcoala. În repertoriu am piese din toate zonele ţării, dar în general muzică gorjenească.

Care este cea mai mare satisfacţie a dumneavoastră?
Am reuşit să-mi construiesc o casă şi să-mi întemeiez o familie. Am cântat la sute de nunţi şi pentru oameni săraci şi pentru bogaţi, dar am fost tratat mai bine la cei săraci. Am fost invitat pe scene în toate judeţele din Oltenia.

Ce-i place:
„Sportul, filmele şi ştirile, pentru a fi cu totul la zi. Îmi place foarte mult fotbalul şi aş putea să spun că am şi o favorită, Steaua Bucureşti. Văd meciurile echipei de suflet numai la televizor. În general, timpul mi-l ocup cu muzica populară, atât în week-end-uri, cât şi în timpul săptămânii. Modelul meu în şcoală a fost Maria Lătăreţu, iar la suflet mi-a rămas Victoriţa Lăcătuşu.“


Ce nu-i place:
„Minciuna nu o suport. Nu-mi plac oamenii care promit un lucru şi fac altceva. Când îi întâlnesc încerc să las de la mine, nu într-atât încât să pierd eu, dar nici să câştige ei. Minciuna are picioare scurte şi tot se va afla adevărul până la urmă. Nu-mi place dezordinea şi nici să gătesc, pentru că eu consider că gătitul este mai mult pentru femei.“


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite