Târgu-Jiu: 50 de mii de euro aruncaţi în vânt pe vaccinul anti-HPV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de doze care ar fi trebuit folosite pentru imunizarea împotriva cancerului de col uterin au expirat în depozitele Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

După ce Ministerul Sănătăţii a cheltuit 180.000 de lei pe vaccinuri împotriva gripei porcine care au rămas nefolosite, alte sute de doze care conţin antidotul pentru virusul papiloma uman trebuie distruse.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită împotriva cancerului de col uterin din 2009, Ministerul Sănătăţii (MS) a distribuit pentru judeţul Gorj 5.156 de doze. Dintre acestea, 1.158 au fost folosite pentru fetiţele cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani, dar şi pentru tinerele între 15 şi 24 de ani. În ciuda campaniei derulate de MS, multe dintre fiolele Cervarix distribuite medicilor de familie şi cabinetelor şcolare din judeţ nu au fost utilizate.

În depozitele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj se găsesc peste 800 de vaccinuri împotriva HPV care au expirat. Ministerul a plătit 250 de lei fără TVA pentru fiecare doză, deci valoarea totală a acestora depăşeşte 50.000 de euro, bani ce vor fi aruncaţi la gunoi. Luna trecută, alte peste 6.000 de fiole de vaccinuri împotriva gripei AH1N1 au fost distruse, după ce termenul de valabilitate a expirat.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite