179 de telefoane mobile împărţite organizatorilor recensământului agricol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

70 de coordonatori şi 109 de recenzori şefi care se vor ocupa de recensământul agricol au primit telefoane mobile pentru a comunica gratuit informaţiile colectate. Aparatele telefonice au fost închiriate pe o perioadă de două luni şi funcţionează în mai multe reţele.

179 de coordonatori şi recenzori şefi care se ocupa de recensământul agricol din judeţul Gorj au fost chemaţi astăzi la sediul Prefecturii Gorj pentru a fi instruiţi cu privire la acţiunea pe care o vor desfăşura începând din luna decembrie. Aceştia au primit şi telefoane mobile noi şi folosite cu ajutorul cărora vor comunica gratuit între ei şi cu reprezentanţii Direcţiei de Statistică Gorj. Ion Popescu, directorul instituţiei, a precizat că telefoanele sunt achiziţionate din fondurile Uniunii Europene: „Scopul acestei acţiuni este monitorizarea zilnică a activităţilor desfăşurate. Aceste telefoane sunt achiziţionate din fondurile Uniunii Europene şi prin intemediul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. Prin aceste telefoane mobile se va raporta în data de 2 decembrie începerea activităţii în sectoarele de recensământ, dar şi acolo unde nu au început, pentru a fi luate măsuri cu operativitate“. Telefoanele vor fi înapoiate după data de 31 ianuarie 2010, atunci când se va încheia recensământul agricol. „Telefoanele vor fi recuperate şi vor fi date de la firmele care au fost închiriate. Telefoanele sunt activate şi în stare de funcţionarea. Mâine, între orele 10 şi 12, va avea loc o simulare în toată ţara“, a adăugat Ion Popescu.

Primul recensământ agricol cu telefoane mobile

Viorica Guţu, secretara Primăriei comunei Baia de Fier, şi-a ridicat telefonul mobil cu ajutorul căruia va comunica informaţiile pe care le va colecta. Aceasta spune că a participat şi la recensământul agricol din anul 2000, dar atunci nu au primit telefoane mobile: „O să ne ajute foarte mult pentru că sunt probleme particulare la nivelul fiecărei localităţi. Am mai prins un recensământ, în anul 2000, dar atunci nu am primit telefoane mobile“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite