16 din cele 50 de persoane reţinute pentru fraude informatice se află în arestul Poliţiei Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Gorj continuă audierile şi astăzi.

Şase din cei 16 tineri care au fost duşi aseară în arestul Poliţiei Gorj sunt din Bumbeşti-Jiu şi Târgu-Jiu, iar restul din judeţele învecinate. Astăzi vor fi prezentaţi în faţa magistraţilor Tribunalului Gorj şi se va stabili dacă se impune arestarea preventivă a acestora. Locuinţele a 22 de gorjeni au fost ieri percheziţionate de anchetatori şi mai multe bunuri au fost confiscate. De comiterea infracţiunii de fraudă informatică pe site-uri de comerţ electronic este acuzat şi un medic stomatolog, Horaţiu Bălănescu, din Bumbeşti-Jiu.

Stomatologul a refuzat să facă declaraţii

image

Prejudiciul total este până în prezent  de aproximativ 20 milioane de dolari, iar 1.000 de persoane se află printre victime. Cei 50 de români reţinuţi sunt acuzaţi că au indus în eroare cumpărători online, în cadrul platformelor electronice comerciale ale unor site-uri de profil, prin postarea unor anunţuri fictive de vânzare a unor bunuri inexistente în realitate, printre care şi maşini de lux.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite