Târgu-Jiu: 13 dosare penale pentru comerţ ilegal de petarde şi artificii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj au prins în flagrant 13  bărbaţi şi femei care comercializau  obiecte pirotehnice fără a poseda autorizaţie. Aproape 12.500 de petarde şi artificii au fost confiscate de oamenii legii.

Poliţiştii gorjeni au întocmit până în prezent 13 dosare penale unor persoane Gorj şi Hunedoara, după ce au fost prinse  comercializând ilegal materiale pirotehnice. Oamenii legii au confiscate, în perioada 15-29 decembrie, aproape 12.500 de petarde şi artificii. Primul dosar penal a fost întocmit pe numele unui hunedorean, în vârstă de 30 de ani, care comercializa în municipiul Târgu-Jiu 5.500 de obiecte pirotehnice. Cea mai mare captură de petarde şi artificii a fost făcută pe data de 23 decembrie, când un gorjean de 51 de ani a fost prins comercializând ilegal, în Piaţa9 Mai, din Târgu-Jiu, 91.230 de bucăţi de petarde, artificii şi artificii de tip baterii. Majoritatea persoanelor care s-au ales cu dosar penal au vârste cuprinse între 23 şi 32 de ani, dar oamenii legii au prins chiar şi un minor de 13 ani care vindea peste 3000 de petarde şi artificii de tip circoblitz.
Acţiunile poliţiştilor de eliminare a comerţului de materiale pirotehnice ilegale vor continua până în seara de Anul Nou, astfel încât să fie redus cât mai mult numărul persoanelor care vor folosi la cumpăna dintre ani materiale pirotehnice periculoase.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite