Târgu-Jiu: 1230 de locuri scoase la concurs de Universitatea „Constantin Brâncuşi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii se vor putea înscrie la facultăţile de la „Constantin Brâncuşi“ între 11 şi 23 iulie. Din totalul locurilor 388 sunt bugetate, taxele de admitere ajung la 100 de lei, iar un an de studii costă chiar şi 4000 de lei. 

Toate cele 1230 de locuri sunt scoase la concurs pentru învăţământul de zi şi la distanţă. „Anul trecut au fost disponibile mai puţine locuri, respectiv 1588 de locuri. De data aceasta vrem mai puţine locuri şi studenţi bine pregătiţi pentru o insercţie mai bună pe piaţa muncii“, a spus Liviu Neamţ, prorectorul Universităţii Constantin Brâncuşi (UCB) din municipiul Târgu-Jiu. Selecţia candidaţilor se va face pe bază de concurs de dosare, afişarea rezultatelor urmând să aibă loc până pe 29 iulie. Media de admitere se calculează ca medie ponderată astfel: 90 % media generală a celor patru ani de studii şi 10 % media de bacalaureat. Cele mai multe locuri sunt oferite la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor , o sută de locuri bugetate şi 200 cu taxă la învăţământul de zi, iar taxa de şcolarizare este 2200 de lei la zi. Pentru ID sunt scoase la concurs 240 de locuri cu taxă, iar taxa este  2000 de lei. 60 de locuri sunt destinate şi persoanelor de etnie rromă.
 Tinerii care vor să se specializeze în inginerie au disponibile 156 de locuri bugetate şi 159 de locuri cu taxă. Cele mai multe locuri bugetate sunt pe domeniile ingineriei industriale, inginerie şi management şi ingineria sistemelor. Taxa de şcolarizare pentru anul 2011-2012 este 2700 de lei pentru studiile universitare de licenţă. Trei locuri la fără taxă sunt speciale pentru persoane din Republica Moldova.
La Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Litere, pentru specializarea Drept au fost aprobate la cursurile de zi 38 de locuri bugetate şi 62 de locuri cu plată, iar la ID 75 de locuri cu taxă. Două dintre locurile fără taxă sunt destinate rromilor. Facultatea de Administraţie Publică şi Studii Comparate îi aşteaptă pe tineri cu 64 de locuri bugetate şi 36 de locuri cu taxă. Pentru studiile universitate de licenţă cu program de studiu de trei ani, taxa anuală de şcolarizare este 2000 de lei. 
Cele mai puţine locuri sunt la Facultatea de Asistenţă Medicală şi Tehnică Dentară, Artă şi Cultură Fizică:  30 de locuri la buget, dintre care două destinate rromilor, şi 70 de locuri cu taxă. Astfel, la specializarea educaţie fizică şi sport sunt 13 locuri bugetate şi 47 de locuri cu taxă, la specializarea kinetoterapie şi motricitate specială sunt 12 locuri bugetate şi opt locuri cu taxă, iar la asistenţă medicală generală sunt cinci locuri bugetate şi 15 locuri cu taxă. Candidaţii vor susţine proba psiho-motrică şi proba teoretică ce constă într-un test grilă la bilologie, rezultatele fiind afişate pe 10 august. Taxa de şcolarizare la specializările educaţie fizică şi sportivă, kinetoterapie şi motricitate specială este 2800 de lei pe an, iar la specializarea asistenţă medicală generală 4000 de lei pe an. În fiecare an, cei mai mulţi preferă să se înscrie la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Litere precum şi la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor. „O să mă înscriu la specializarea management la Facultatea de Ştiinţe Economice. Sunt două locuri la fără taxă şi aş fi foarte fericită să ocup unul dintre ele. Media din timpul celor patru ani de liceu este 9, şi aştept media finală de la bacalaureat. Sper să am noroc şi să obţin nota maximă. Părinţii mei nu îşi pot permite să plătescă anual 2200 de lei. Nu cred că e o idee bună să lucrez  pe perioada facultăţii pentru că nu voi putea participa la toate cursurile“, a spus Angela Creţu, o tânără din municipiul Târgu-Jiu.


Actele necesare înscrierii


Candidaţii trebuie să aibă la dosar cererea ti de înscriere, diplomă de bacalaureat, foaia matricolă, în original sau copie legalizată, certificatul de naştere în copie legalizată şi adeverinţă medicală, trei fotografii tip buletin de identitate şi chitanţa justificativă privind taxa de înscriere de admitere. Studenţii care urmează simultan două specializări, cu taxă, beneficiază de reducerea taxei de şcolarizare cu 25% pentru fiecare specializare.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite