Târgu-Jiu: 11 secţii rurale vor lua locul posturilor de poliţie. Vezi aici noua structură a secţiilor rurale.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Posturile comunale de poliţie se vor desfiinţa în urma reorganizării concepute de inspectorul şef Viorel Caragea. Primarii localităţilor gorjene sunt îngrijoraţi pentru că se tem că efectivele de poliţişti vor scădea.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj va fi restructurat. În locul actualelor posturi comunale de poliţie se vor înfiinţa secţii rurale la care vor fi arondate comunele din împrejurimi. Viorel Salvador Caragea, inspectorul şef al IPJ Gorj, a spus că, în urma acestei reorganizării, se va întări forţa de intervenţie şi de patrulare: „Se vor face patrulări pe trei schimburi de câte opt ore şi cu cel puţin doi oameni pe schimb. Trebuie să acţioneze cel puţin doi poliţişti din cauza creşterii agresivităţii persoanelor cu care se intră în contact. În momentul de faţă sunt localităţi unde nu se acoperă tot timpul prin patrulare, ci doar două-trei din cele opt. Poliţiştii posturilor comunale vor fi arondaţi noilor secţii rurale. Nu vor dispărea funcţii din mediul riral. În fiecare comună va rămâne un sectorist, care nu se va ocupa cu activităţile de patrulare, ci va fi responsabil de menţinerea unui climat de linişte şi ordine în comunitate, prin stabilirea unei legături între autorităţi şi locuitori“. Reoganizarea poliţiei va ţine cont şi de apartanenţa la parchet de pe lângă judecătorii.

Îngrijorare în rândul primarilor

Unii primari nu văd cu ochi buni această reorganizare. Primarul comunei Slivileşti, Sorin Bucurescu, spune că timpul de intervenţie se va mări: „Vor patrula în mai multe comune, iar până când vor ajunge într-o altă localitatea timpul trece. Nu ştiu ce se va întâmpla dacă vor fi două intervenţii în acelaşi timp?“.

image

Viorel Salvador Caragea susţine că există un sistem prin care, în funcţie de gravitatea ev enimentului, pot să intervină maşinile şi poliţiştii de la alte secţii sau chiar din tot judeţul: „Avem la dispoziţie 200 de autovehicule şi o cantitate de 20 de tone combustibil. Avem maşini disponibile care pot interveni, pentru că avem un sistem ce ne permite monitorizarea lor“.
Noul sistem de funcţionarea a poliţiei din judeţul Gorj va fi pus în aplicare numai după ce organigrama va fi aprobată de Inspectoratul General al Poliţiei. „Am trimis noua structură la Bucureşti şi aşteptăm să fie aprobată, după care vom trece la punerea în aplicare în mai multe etape“, a precizat inspectorul şef al poliţiei.
20 de lucrători din cadrul IPJ Gorj vor fi puşi pe liber, ca urmare a restructurării posturilor. Dintre aceştia, spune şeful poliţiei, aproape jumătate îndeplinesc condiţiile de pensionare şi vor ieşi din activitate. „Reprezintă numai 3% din numărul actual de personal“, a spus Viorel Caragea.



Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite