Târgu-Jiu: Aglomeraţie mare la Ortopedie: doi în pat şi tot n-au loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacienţii stau câte doi în pat şi tot n-au loc
Pacienţii stau câte doi în pat şi tot n-au loc

Saloanele secţiei de Ortopedie au devenit neîncăpătoare în ultimele 24 de ore. Deşi au picioarele în ghips, unii pacienţi sunt nevoiţi să stea câte doi în pat din cauza aglomeraţiei.

Gheaţa şi poleiul fac victime şi în judeţul Gorj. Numai în ultimele 24 de ore, zeci de oameni au ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe din Târgu-Jiu după ce au căzut pe gheaţă şi s-au ales cu mâinile sau picioarele rupte. Majoritatea pacienţilor au fost direcţionaţi către Secţia de Ortopedie, unde au avut parte de o adevărată surpriză. În unele saloane, bătrânii cu picioarele în ghips au fost nevoiţi să-şi împartă patul cu alte persoane aflate în aceeaşi situaţie. „Eu am venit astăzi la spital pentru că am căzut pe gheaţă. Eram pe bicicletă şi m-am dezechilibrat, iar când am vrut să mă ridic am mai căzut o dată şi aşa mi-am rupt piciorul. Stăm şi câte doi în pat. Asta e. Nu avem ce să facem. Trebuie să înţelegem că nu sunt locuri şi toţi avem nevoie de îngrijiri medicale“, a declarat Bruno Ţipluică, un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din Urdari. Nea Nicu, un bătrân în vârstă de 70 de ani, din Săcelu, şi-a rupt piciorul pe gheaţă, în timp ce se îndrepta spre magazinul din sat. „Necazul s-a întâmplat alaltăieri la Săcelu. Coboram pe o coastă şi am alunecat pe gheaţă. Nu ştiu cum de am căzut exact pe piciorul drept, pe care mi l-am rupt anul trecut, tot pe gheaţă. Acum am rotula sărită şi piciorul rupt“, a declarat Nicolae Vârjan.

Bătrânii, sfătuiţi să stea în casă

Trotuarele din Târgu-Jiu au devenit adevărate capcane, după ce gerul năprasnic a îngheţat zăpada căzută în ultimele zile. „Nu e zi să nu primim oameni care alunecă pe gheaţă şi se rănesc. Din fericire, nu sunt cazuri care necesită operaţie dar pe majoritatea dintre ei, îi trimitem la ortopedie“, a declarat Liliana Puiu- Crăciun, medic-şef la UPU Gorj.  „Secţia este extrem de aglomerată mai ales în această perioadă. Avem pacienţi  răniţi la mâini şi la picioare în urma accidentelor la maşini sau accidente de bicicletă. Cei mai mulţi pacienţi prezintă fracturi sau luxaţii la picioare în urma căzăturilor pe gheaţă“, a declarat medicul-şef al Secţiei Traumatologie-Ortopedie din cadrul Spitalului Tudor Vladimirescu. Medicii le recomandă bătrânilor să evite, pe cât posibil, ieşirile din casă, când este gheaţă pe jos.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite