Târgu-Jiu: „Fata din lift“ se joacă între uşile teatrului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolul va avea loc mâine seară, la ora 22.00, avându-l ca protagonist pe târgujianul Matei Şorop. Scenele vor putea fi urmărite atât din interiorul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu, cât şi din faţa instituţiei, întrucât vor fi jucate între uşile de la intrare.

După „Nasta”, prima producţie a regizorului târgujian Pompiliu Ciochia, urmează „Fata din lift”, un monospectacol care va fi jucat într-un cadru inedit. Premiera va avea loc mâine seară, nu pe scena Teatrului Dramatic Elvira Godeanu, aşa cum sunt obişnuiţi târgujienii, ci chiar între uşile instituţiei. „Locul este inedit, neconvenţional. De trei luni am început cu discuţiile pe text, dar ca timp efectiv ne pregătim de trei săptămâni. Actorul Matei Şorop, care a absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune, din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, va juca în acest monospectacol rolul lui Virgil, un tânăr liftier care, împreună cu cei nouă prieteni din faţa blocului, se îndrăgostesc mortal de Tina, o domnişoară foarte libertină. Practic el vorbeşte despre această situaţie. Nu are sorţi de izbândă şi este refuzat de această domnişoară. Ca urmare, Virgil liftierul devine gay”, povesteşte regizorul Pompiliu Ciochia, în vârstă de 34 de ani.

„E un personaj foarte greu pentru mine”

Singurul actor din spectacol, târgujianul Matei Şorop, colaborator al Teatrului de Artă Deva, spune că acest rol reprezintă o provocare şi speră ca cei prezenţi să fie încântaţi de ceea ce vor urmări. „E un personaj foarte greu pentru mine, pentru că e un sensibil şi, din păcate sau din fericire, nu mi se pare comod pe scenă să joc în postura îndrăgostitului, latura asta a sensibilităţii, dar este o provocare pentru mine şi sper să o duc până la capăt cu succes. Îi aştept pe târgujieni mâine seară, la ora 22.00”,susţine Matei Şorop, tânărul de 22 de ani. După premieră, monospectacolul va fi jucat în alte locaţii, la fel de spectaculoase. „Vrem să stârnim puţin curiozitatea asupra modalităţilor de exprimare în teatru. Nu va fi cu intrare şi va putea fi urmărit de aproximativ 30 de persoane din interior, dar şi din faţa instituţiei. Va fi mult fum, muzică şi va dura aproximativ 35 de minute. Tot ce se va întâmpla între uşile de la intrare va deveni ca o cuşcă, mergând în zona izolării de societate. Acum e premiera, dar se va mai juca în spaţii neconvenţionale, în cluburi, baruri, scări de bloc, în gară”, a mai spus Pompiliu Ciochia. 

image

Târgujienii se declară încântaţi de faptul că în oraşul lor are loc un spectacol inedit. „Mă bucur că cineva se gândeşte la noi, tinerii. Cu siguranţă voi merge. Este bine pusă şi ora. Este chiar plăcut să stai în aer liber şi să urmăreşti o poveste care pare mai mult decât interesantă. Sper să ţină şi vremea cu noi”, a mărturisit Elena Ilarian, o tânără de 18 de ani, din oraşul lui Brâncuşi. „Prinde bine pentru tineret. Decât să meargă prin cluburi, mai bine merg la teatru. Tema pare mai apropiată de ceea ce se întâmplă în ziua de azi. Pe vremea noastră nu se auzea de gay sau de alte situaţii de genul acesta, oamenii erau familişti convinşi. Nu mergea cu o fată, găseai alta, nu altul”, a adăugat Ionel Purdescu, un pensionar de 72 de ani. Textul pentru „Fata din lift” este scris de actorul Bogdan Iancu.






Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite