Popriri pe conturi pentru şomaj luat ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful Biroului de Formare Profesională verifică indemnizaţiile
Şeful Biroului de Formare Profesională verifică indemnizaţiile

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj are de recuperat 112.430 de lei de la 177 de persoane care au încasat în mod ilegal ajutoare financiare.

Cei mai mulţi dintre beneficiari au continuat să încaseze indemnizaţia de şomaj şi după ce şi-au găsit o slujbă. Totodată, 32 de absolvenţi care s-au angajat, dar au renunţat la serviciu înainte de împlinirea termenului obligatoriu de 12 luni, trebuie să restituie şi ei prima de încadrare, în valoare de 500 de lei.

Vor da banii înapoi, în rate

Alţi 19 şomeri sunt obligaţi să returneze câte 7.236 de lei pentru că au abandonat cursurile de calificare subvenţionate de stat. „Pe toţi îi avem în urmărire cu debite. Unii plătesc eşalonat, pe alţii nu i-am găsit la domiciliu. Am trimis adrese la Direcţia de Finanţe, pentru a fi instituită poprirea pe conturi", a declarat Romeo Chiriac, şeful Biroului de Formare Profesională din cadrul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Gorj. Agenţia a declanşat deja procedurile de executare silită pentru 157 dintre cele 177 de persoane. 

Citiţi şi:

90.000 de şomeri în trei luni de zile?

Românii se tem mai mult  de impozite decât de şomaj

Frica de şomaj întrece teama  de accidente

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite