Doi copii de la un centru de plasament susţin că au fugit în pădure ca să nu-i bată supraveghetoarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asistentul de serviciu din cadrul Centrului de Plasament Schela a sunat ieri-dimineaţă la Poliţie şi a anunţat dispariţia minorilor de 9 şi 12 ani.

După aproximativ o oră de la sesizare, cei doi băieţi au fost găsiţi într-o pădure din apropiere. Motivul invocat de copii a dus la efectuarea unei anchete. Unul dintre minori a spus că a fugit de frică, pentru că supraveghetoarea obişnuieşte să-i bată.

„La ora 09.18, Poliţia oraşului Bumbeşti-Jiu a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112 de către asistentul de serviciu din cadrul Centrului de Plasament Schela, despre faptul că doi minori, unul în vârstă de nouă ani, iar celălalt de 12 ani, au părăsit centrul şi nu au mai revenit.În jurul orei 10.30, cei doi copii au fost găsiţi în liziera unei păduri situate la aproximativ 200 metri de centrul de plasament", a anunţat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

Oamenii legii spun că minorii nu au fost victime ale unei infracţiuni sau ale unui abuz în perioada în care au fost căutaţi, fiind încredinţaţi reprezentanţilor centrului.Rămâne de stabilit dacă supraveghetoarea poate fi acuzată de rele tratamente.Direcţia pentru Protecţia Copilului va deschide o anchetă.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite