Târgu-Jiu: Au curăţat pădurea de prezervative şi seringi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste opt mii de voluntari au adunat tone de deşeuri din tot judeţul. Canapele, televizoare, încălţăminte, îmbrăcăminte, scutece şi mii de PET-uri au fost strânse din zonele verzi ale Gorjului.

Gorjenii s-au mobilizat astăzi şi au luat cu asalt peste 400 de zone, unde au făcut curăţenie generală. Reprezentanţi ai ONG-urilor, elevi, profesori, jandarmi şi mulţi alţi angajaţi ai instituţiilor publice s-au „înarmat“ cu mănuşi şi saci şi au trecut la treabă. „Este o zi istorică, pentru că este o acţiune foarte mare. Sperăm să continuăm ceea ce am început şi oamenii să păstreze curăţenia. Cu toate că a plouat, nu ne-am dat bătuţi“, a spus Ionuţ Negomireanu, coordonatorul acţiunii în judeţul Gorj.

Mormane de deşeuri, aruncate în pădure

Numai în cartierul Drăgoieni, cei 200 de tineri au reuşit să umple 500 de saci în doar o oră. „Eu zic că această acţiune va avea succes, pentru că participă foarte mulţi copii şi, dacă ei dau un exemplu, ceilalţi trebuie să îi urmeze“, a precizat profesorul Daniel Băluţoiu.



Tinerii care au făcut curăţenie în Pădurea de la Drăgoieni au rămas şocaţi când au văzut mormanele de gunoaie. În loc de vegetaţie, mii de PET-uri şi deşeuri de tot felul zăceau în pădure. Au predominat pamperşii pentru bebeluşi.  „Am strâns mai mulţi saci cu pamperşi, biberoane. Eu am intrat foarte greu printre mărăcini să adun gunoaiele, mă mir cum au intrat ei să le arunce. Tot ce am găsit aici m-a lăsat fără cuvinte“, a spus Albert Vâlceanu, elev în clasa a VI-a la Şcoala Generală Pompiliu Marcea din Târgu-Jiu.

image
image

Alţii au găsit seringi. „Am reuşit să umplu şase saci într- oră. Ador natura şi de aceea m-am alăturat campaniei. În mormanele de gunoaie am descoperit şi seringi. Probabil le-au folosit unii ca să se drogheze“, a spus un elev în clasa a  XI-a la Colegiul Naţional Spiru Haret din Târgu-Jiu. „Aici e plin de mizerie. De la sticle, doze de bere, prezervative, tampoane până la benzi de cauciuc, piese de maşini şi televizoare. E groaznic“, a spus Alexandra Arjoca, voluntar în cadrul campaniei.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite