Târgu--Jiu: VIDEO/ Încă un elev a vrut să se arunce în Jiu cu ghiozdanul de gât. Află ce l-a determinat să-şi dorească moartea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ a vrut să-şi pună capăt zilelor
Ionuţ a vrut să-şi pună capăt zilelor

Ionuţ Alexandru Achim, elev în clasa a VIII-a, a vrut să-şi pună capăt zilelor, dar a fost găsit la timp de către poliţişti. Elevul s-a supărat pentru că a fost lăsat corigent la geografie, iar profesoara nu a vrut să-l asculte, cu toate că se pregătise.

Ionuţ Alexandru Achim, în vârstă de 16 ani, este elev la Şcoala nr. 7 din cartierul Vădeni. Acesta a plecat ieri după masă foarte supărat de la şcoală, pentru că a fost lăsat corigent la geografie, cu toate că învăţase foarte mult. Nemulţumirea lui a fost şi mai mare atunci când profesoara i-a pus unui coleg nota 9 fără să-l asculte, după cum povesteşte Ionuţ.: „Colegul meu nu a spus niciun cuvânt şi i-a dat notă de trecere, iar mie îmi mai trebuia un şase ca să-mi iasă media. M-am enervat şi am vrut să mă omor. M-a afectat pentru că pe el nu l-a ascultat şi i-a dat nota nouă, iar eu am spus lecţia şi nu mi-a dat nicio notă. Am vrut prima dată să mă arunc în Jiu şi mi-am băgat pietre în ghozdan, dar erau pescari acolo. Pe urmă am vrut să mă sinucid, dar am fost găsit de poliţişti în jurul ore 19,30. Am trimis mesaje de adio părinţilor şi colegilor“.


Părinţii au fost disperaţi când au primit mesajele de adio din partea băiatului. Tatălui lui elevului, Laurenţiu Achim, a anunţat poliţia: „La ora 14, m-a sunat un elev de la şcoală plângând şi nu înţelegeam ce spune. Cu câteva zile în urmă, l-a pus să facă un referat ca să-i dea notă de trecere şi a stat bietul copil până la ora 1 noaptea să-l facă, dar profesoara nu a vrut să-l ia în calcul. La ora 16 m-a sunat fiica mea, care plângea şi mi-a spus că Alexandru a plecat de şcoală şi că vrea să se omoare. M-am dus la şcoală, iar toţi copii la poartă. Diriginta plângea. L-am căutat, dar nu l-am găsit. În jurul orei 17, am primit un mesaj de la Alexandru: „Mamă, tată, soră să nu mă căutaţi, pentru că mă veţi găsi mort“. Am intrat în panică şi am anunţat poliţia. Au venit mascaţii şi poliţiştii de la judiciar. Au fost acasă şi au filmat. La şcoală s-a găsit un bilet în care spunea că îşi ia adio de la colegi. A fost găsit în zona stadionului cu ghiozdanul plin cu bolovani. Spunea că vroia să se arunce în Jiu la fel cum au făcut şi ceilalţi elevi“.

Târgu-Jiu
Târgu-Jiu:

Tatăl se află în conflict cu directoarea Dondera

Tatăl elevului spune că atitudinea profesorei de geografie este o răzbunare din partea directoarei şcolii, Maria Dondera, cu care se află în conflict. „Anul trecut, doamna directoare m-a chemat la şcoală că Alexandru este în comă alcoolică. Se afla în cancelarie ca şi cum era sechestrat. Băiatul vomita şi nu se simţea bine. Am fost cu el la spital. L-au operat imediat de apendicită şi hernie. Nu avea absolut deloc alcool în sânge. Am dat-o în judecată pe doamna directoare“.


Maria Dondera spune că profesoara de geografie şi-a făcut datoria. Aceasta susţine că nu are niciun conflict cu tatăl lui Ionţ: „Nu este prima dată când râmâne corigent şi nu s-a întâmplat doar acum. Aceasta este situaţia la învăţătură a elevului respectiv. Nu voi deschide o anchetă. Relativ la ce? Ancheta este dată de situaţia din catalog. Eu nu am niciun conflict cu tatăl lui“.

Maria Dondera

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj declară că elevul va fi consiliat de către psihologul unităţii şcolare: „Copilul are ceva probleme, este în evidenţa celor de la Protecţia Copilului, comportamentul lui nefiind unul care putea fi privit cu detaşare. Va fi consiliat psihologic pentru a depăşi această etapă. Am luat legătura cu doamna director şi mi-a spus că lucrurile au reintrat în normal. Pe părinţi îi aşteptăm la inspectorat. Fac apel la dumnealor, ei trebuie să fie într-un parteneriat permanent cu noi pentru a preveni astfel de cazuri, absolut nefericite”, a precizat Gheorghe Mitescu, inspector şcolar general adjunct al ISJ Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite