Tâgu-Jiu: Vezi ce spune Nicolae Mischie despre sentinţa Curţii de Apel Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

icolae Mischie, cel care a fost supranumit „baronul“ judeţului Gorj, a scapat de acuzaţiile dosarul drumurilor şi lucrărilor de reabilitare a Casei Barbu Gănescu.

Curtea de Apel Alba Iulia a constatat că a intervenit prescripţia răspunderii penale şi încetează procesul penal faţă de inculpatul Mischie Nicolae pentru infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, instigare la infracţiunea de fals intelectual. Fostul baron de Gorj a declarat că nu existau probe împotriva mea: „Sunt convins că nu se putea da o altă soluţie în acest dosar despre care s-a vorbit în presă că are 120 de volume. Este o dovadă că în România încă se mai poate face dreptate şi că mai sunt oameni care judecă pe baza probelor şi nu se joacă cu destinele oamenilor. A fost un dosar fabricat şi fără a avea nimic la bază. Au fost audiat 22 de primari şi au existat 75 de martori“. Curtea de Apel Alba Iulia l-a obligat pe Nicolae Mischie la plata sumei de 82653 lei către Curtea de Apel Craiova ca daune materiale către Consiliul Judeţean Gorj. „Sunt convins că este o greşeală“, a precizat fostul baron de Gorj.

Mischie, condamnat în alte dosare

Nicolae Mischie a fost condamnat de către Curtea de Apel Timişoara la patru ani de închisoare pentru luare de mită. În acest dosar, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis retrimiterea cazului spre rejudecare. „Voi avea câştig de cauză şi în acest dosar“, spune Nicolae Mischie. Acesta a mai fost condamnat, la sfârşitul anului trecut, de Judecătoria Deva la doi ani de închisoare cu suspendare pentru înşelăciune. Mischie nu mai deţine în prezent nicio funcţie pubică, fiind profesor la Universitatea Constantin Brâncuşi din Târgu-Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite