Târgu-Jiu: Sute de şcoli din Gorj nu au autorizaţie sanitară de funcţionare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Sute de şcoli din Gorj nu au autorizaţie sanitară de funcţionare
Târgu-Jiu: Sute de şcoli din Gorj nu au autorizaţie sanitară de funcţionare

Mai multe şcoli din judeţ nu au primit avizul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj pentru a-şi primii elevii. Directorii de şcoli şi primăriile au termen limită 10 septembrie pentru obţinerea autorizaţiilor.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a anunţat astăzi că au fost formate două comisii alcătuite din membrii ai Direcţiei de Sănătate Publică, Inspectorat Şcolar, Prefectură şi Consiliu Judeţean în vederea verificării instituţiilor de învăţământ din Gorj pentru a vedea dacă sunt pregătite pentru primirea eleviloR.
Inspectorul general, Nicolaie Mergea îşi aminteşte că judeţul Gorj are circa 650 de şcoli. „Avem 135 de şcoli care au subordinea lor alte 500 de şcoli. 30 la sută dintre ele au autorizaţie“ , a declarat astăzi Mergea. Nu de aceeaşi părere este directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Marius Boeriu, care spune că Gorjul are 734 de unităţi de învăţământ. Acesta a declarat că dintre acestea numai 344 sunt autorizate sanitar. „În Gorj există 734 de unităţi şcolare şi 344 de şcoli sunt neautorizate“, a precizat Marius Boeriu.
Deficienţele constatate se referă la  lipsa apei curente, pereţii degradaţi, lipsa unei toalete precum şi nesepararea intrării în unitate în cazul în care în aceeaşi clădire funcţioneză şi grădiniţă şi şcoală.
Acesta a admis că unele dintre ele au funcţionat fără autorizaţie. „Este adevărat, sunt şcoli care au funcţionat fără autorizaţie însă eu nu am dreptul să închid o şcoală“, a spus Boeriu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite