Târgu-Jiu: Studenţii străini, impresionaţi de operele brâncuşiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Studenţii străini, impresionaţi de operele brâncuşiene
Târgu-Jiu: Studenţii străini, impresionaţi de operele brâncuşiene

Festivalul Internaţional "Vară cu aromă studenţească" s-a încheiat astăzi la Târgu-Jiu. Tinerii au participat la un un spectacol de muzică populară organizat aseară de artişti ai Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu după care s-au ospătat cu mici şi bere la Complexul Studenţesc “Debarcader”.

Festivalul Internaţional a debutat vineri, 1 august, la Târgu- Jiu. Principalul organizator fiind Liga Studenţilor din Universitatea "Constantin Brâncuşi" (UCB). Au participat tineri din mai multe judeţe din ţară , dar şi din atle ţări precum Ucraina, Croaţia, Georgia, Moldova, Egipt, Turcia şi Serbia. În cadrul festivalului au avut loc schimburi de experienţă şi o serie de dezbateri pe diferite teme de interes general cum ar fi,  „Criza mondială şi efectele ei“, „Impactul tehnologiei moderne“, „Energia Nucleară“ şi Rolul presei în viaţa cotidiană“.La Târgu-Jiu a fost invitat Mircea Dinescu. Acesta le-a explicat tinerilor gorjeni  şi celor străini prezenţi la festival  despre rolul presei şi impactul mass-mediei în viaţa cotidiană.
 Ieri studenţii au vizitat câteva mănăstiri, muzee  şi opere brâncuşiene. „Au vizitat mănăstirile Tismana şi Polovragi şi au rămas plăcut impresionaţi de picturile obiectivelor de cult “, a declarat Mădălin Avram, purtător de cuvânt al Ligii Studenţilor Universităţii Constantin Brâncuşi. “Operele brâncuşiene şi mănăstirile sunt foarte frumoase. Târgu-Jiul este un oraş liniştit şi curat”, a spus Daniela Dermengi, 22 de ani studentă la Facultatea de Finanţe din cadrul ASE Moldova. “Cu ocazia manifestărilor am cunoscut mulţi studenţi din diferite culturi, obiceiuri şi tradiţii. Mi-a plăcut Poarta Sărutului, Casa lui Brâncuşi şi muzica populară din Gorj”, a spus Şeyho Bozhuş, 24 de ani student în Turcia.

Ospăţ cu mici şi bere la foc de tabără

Studenţii din ţară şi străinătate au participat la un spectacol de muzică populară organizat de artişti ai Şcolii Populare de Artă precum şi ai Ansamblului Maria Lătăreţu. Spectacolul s-a la Complexul Studenţesc “Debarcader”. Câţiva tineri mai curajoşi au încins şi o horă. Organizatorii au pus la dipoziţia tinerilor 200 de mici, bere şi suc. Seara târziu a fost aprins foc de tabără lângă marginea lacului. 
Cea de-a VI-a ediţie a festivalului "Vară cu aromă studenţească" s-a încheiat astăzi, o mare parte din studenţi luând drumul spre ţara de origine. Aceştia au completat înainte câte un formular pentru păreri şi sugestii cu privire la modul de organizare a manifestărilor şi a obiectivelor importante pe care le-au vizitat în judeţul Gorj. “Am pus pe hârtie lucrurile care m-a impresionat dar şi câteva sugestii. Mi-a plăcut Muzeul Satului, casele vechi în care trăiau demult boierii. La sugestii am avut de completat faptul că la Casa Memorială Constantin Brâncuşi lipseşte un ghid, cunoscător de limbă engleză”, a declarat Bogdan Claru, 19 ani student la Facultatea de Marketing din cadrul ASE Bucureşti.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite