Târgu-Jiu: Stop alunecărilor de teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Stop alunecărilor de teren
Târgu-Jiu: Stop alunecărilor de teren

Mai multe zone din Gorj, afectate de alunecările de teren, vor fi împădurite, cu ajutorul Agenţiei Judeţene de Protecţie a Mediului.

Cele mai afectate localităţi sunt Roşia de Amaradia, Bustuchin, Borăscu, Albeni şi Samarineşti, zone bine cunoscute pentru problemele cauzate de alunecările de teren.

Cel mai afectat a fost satul Seciuri, unde, în urmă cu trei ani, aproape trei sute de case au fost distruse. Pentru că principalele cauze ale alunecărilor de teren sunt exploatările miniere, dar şi defrişările masive de copaci, primarii din zonele respective au solicitat sprijinul Agenţiei de Protecţie a Mediului, care pune la dispoziţia acestora câte o mie de arţari.

Arţarii nu costă nimic, pentru că în zona Bumbeşti Jiu există o pepinieră naturală, iar Agenţia de Protecţie a Mediului a încheiat un protocol cu Direcţia Silvică,  copacii fiind puşi la dispoziţia celor care doresc să îi planteze.


Până acum, reprezentanţii  Agenţiei de Protecţie a Mediului Gorj, în colaborare cu mai multe instituţii, au plantat patru sute de mii de copaci, iar până la sfârşitul anului 2010 vor să sădească alţi şase sute de mii de arbori. Arţarii se plantează primăvara şi toamna, iar în această perioadă, plantări mai au loc în zona Bârseşti.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite