Târgu-Jiu: În familia Stângă se vorbeşte limba sportului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: În familia Stângă se vorbeşte limba sportului
Târgu-Jiu: În familia Stângă se vorbeşte limba sportului

Sportiv de mare performanţă, unul dintre cei mai mari handbalişti pe care l-a avut România, Vasile Stângă are acasă o familie de sportivi. Fostul mare handbalist e  unul dintre antrenorii vizaţi pentru echipa naţională dar spune că vrea să continue să antreneze Energia Pandurii.

Toată familia lui Vasile Stângă a făcut sau face sport, soţia sa fiind o fostă mare baschetbalistă, Ecaterina Stângă, fostă jucătorare la Olimpia şi Sportul Studenţesc şi fostă componentă a lotului naţional de baschet feminin al României,  fiul Andrei – fotbalist iar fiica, Corina - baschetbalistă.

Toată familia a făcut sport de performanţă

Familia Stângă reuşeşte destul de rar să se reunească, mai ales în weekend, fiecare dintre cei implicaţi în vreun fel în sport având atunci meciuri programate. „Ne mai vedem toţi destul de rar deşi eu merg aproape săptămânal acasă, ei ori merg la meciuri sau au antrenamente. Dar reuşim totuşi să comunicăm şi să ne mai vedem” spune antrenorul echipei de handbal din Târgu Jiu, Vasile Stângă.
Cei doi foşti sportivi, Vasile şi Ecaterina Stângă,  au doi copii care de asemenea fac sport de performanţă, fotbal şi baschet. Dacă pe Vasile Stângă nu l-a urmat în sportul în care a avut mari performanţe nici unul dintre copii, sportul practicat de doamna Stângă a fost ales şi de fiica Corina, de 18 ani, care este baschetbalistă de mai bine de cinci ani, fostă jucătoare la Olimpia, în prezent jucând la Sportul Studenţesc. Băiatul antrenorului, Andrei Stângă, a ales fotbalul încă de mic. El este acum atacant al celor de la Sportul Studenţesc şi evoluează în liga a doua. „Suntem o familie de sportivi dar chiar dacă nu avem cu toţi aceeaşi preocupare sportivă ne înţelegem foarte bine pentru că toţi vorbim în limba sportului. Dar eu am ajuns la cele mai mari performanţe dintre cei din familie. Am acasă o cameră specială numai cu trofeele adunate de-a lungul carierei şi nu-s puţine” povesteşte fostul mare handbalist.

„Am stat o viaţă în handbal, la asta mă pricep!”

Deşi numele său este vehiculat pentru şefia Federaţiei de handbal şi pentru  echipa naţională, Stângă spune că nu se gândeşte încă la munca de birou: „Nu e momentul să mă gândesc să aleg o muncă de birou sau altceva pentru că mai vreau să antrenez vreo doi sau trei ani şi după aceea mă las.” Stângă spune că nu va pleca însă din sport nici după ce se va lăsa de antrenorat pentru că nu are cum să fac altceva: „Am stat în handbal o viaţă întreagă şi la asta mă pricep cel mai bine. Mai stau deocamdată la Energia, am semnat pe un an de zile cu echipa aceasta şi vreau să continui. Dacă avem rezultate bune cu echipa şi mergem într-o cupă europeană atunci e normal că voi continua aici. Pe viitor mi-aş dori să fiu ori meneger la o echipă de handbal ori preşedinte al Federaţiei de handbal. Recunosc că mă tentează funcţia de preşedinte dar asta peste câţiva ani, nu acum. În acest moment sunt aici la Energia şi vreau să facem treabă bună. Am de gând să mai stau mult aici, dacă avem rezultate bune şederea mea va continua.”

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite