Târgu-Jiu: Sportivii salvează agenţiile imobiliare din criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Sportivii salvează agenţiile imobiliare din  criză
Târgu-Jiu: Sportivii salvează agenţiile imobiliare din criză

Echipele de baschet şi handbal ale clubului Energia au peste 30 de chiriaşi. Recordul la  apartamentele închiriate este atins de clubul de fotbal Pandurii care trebuie să cazeze anual peste 25 de fotbalişti.

 Piaţa imobiliară rămâne blocată în Gorj. Criza economică a afectat considerabil bugetul gorjenilor. Cu toate că preţurile apartamentelor au scăzut cu cel puţin 40 de procente, clienţii  nu s-auînghesuit să le cumpere. Sportivii sunt cei care au ajutat agenţiile imobiliare să se îndepărteze de colapsul financiar, cel puţin din punctul de vedere al chiriilor. Cei mai mulţi dintre ei au venit din alte oraşe sau chiar din alte ţări şi au căutat să închirieze apartamente moderne, bine utilate, de regulă din zone centrale. „ Elevii şi studenţii caută în general garsoniere pentru care nu plătesc mai mult de o sută de euro chirie. Pentru ei nu contează zona ci preţul. În schimb, fotbaliştii plătesc pentru un apartament cu două camere chiar şi peste 250 de euro întrucât vor zonă centrală, condiţii deosebite şi echipare completă”, a declarat Marian Dumitraşcu, directorul unei agenţii imobiliare din Târgu-Jiu.

Cluburile plătesc chiria iar jucătorii utilităţile

Echipa de fotbal Pandurii are peste 25 de  fotbalişti şi antrenori care stau în chirie. Localnicii sunt destul de rari în loturile echipelor prim- divizionare din Târgu-Jiu, cazarea jucătorilor fiind una dintre principalele preocupări ale conducerilor acestor cluburi. „La noi la echipă cam toţi jucătorii au nevoie de cazare şi apelăm la piaţa imobiliară existentă. Pentru că la baschet puţini dintre cei care joacă aici sunt familişti, am reuşit să-i cazăm câte doi sau trei în apartament. Chiria este plătită de către club pentru aceste apartamente iar ei plătesc utilităţile. De regulă se preferă apartamentele din centrul oraşului pentru a fi mai aproape de Sala Sporturilor” a explicat Dan Cumpănaşu, preşedintele executiv al clubului Energia Rovinari. Dacă la baschet sunt cel puţin zece apartamente închiriate în acest mod, la handbal există mai multe pentru că în lotul echipei Energia Pandurii se află doar un singur gorjean, Ionuţ Mazilu, dar şi acesta are nevoie de cazare fiind din Târgu Cărbuneşti.

Fotbaliştii preferă apartamente mobilate şi utilate

Cele mai multe apartamente de pe piaţa gorjeană de imobiliare le are închiriate clubul Pandurii, jucătorii fiind majoritatea familişti. Antrenorul acestora, Sorin Cârţu a insistat  la începutul acestui sezon ca jucătorii să locuiască cu familiile pentru a nu mai pleca acasă în weekend. Indiferent de zonă, cei de la Pandurii preferă apartamentele moderne, mobilate şi utilate corespunzător, având în vedere faptul că petrec aici mai bine de zece luni pe an. Chiriile sunt plătite tot de club conform contractelor încheiate cu jucătorii iar dacă acestea depăşesc un anumit plafon diferenţa e suportată de fotbalişti. Pandurii au de cazat pe lângă jucători şi antrenorii şi medicul echipei, unii dintre aceştia preferând totuşi să stea la hotel.  Mulţi dintre jucătorii de la Pandurii au şi copii şi preferă etajele intermediare, mai ales în cazul celor cu copii mici cum sunt Rusu, Stângă, Chibulcutean sau Tilincă. „Noi jucătorii, cel puţin familiştii căutăm apartamente dotate cu toate utilităţile, centrală termică, aragaz sau maşină de spălat. De regulă zona centrală e mai căutată şi posibil să conteze şi etajul, eventual unul intermediar”  a precizat Cosmin Tilincă, acesta având din luna iulie şi un băieţel care locuieşte acum la Târgu Jiu împreună cu jucătorul şi soţia sa.

 

 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite