Târgu-Jiu: Şcolile de şoferi din Gorj au redus tarifele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Şcolile de şoferi din Gorj au redus tarifele
Târgu-Jiu: Şcolile de şoferi din Gorj au redus tarifele

Patronii şcolilor de şoferi au început să facă oferte tot mai atractive gorjenilor care vor să obţină un permis de conducere. Adiminstartorii au recurs la această măsură, pentru a creşte numărul de clienţi care a scăzut în ultima perioadă.  

Starea de recesiune a atins buzunarele şi celor care doresc să obţină un permis de conducere. Pentru a atrage numărul clienţilor administratorii şcolilor au hotărât să scadă substanţial din tarifele practicate până acum. De pildă, începând din această săptămână şcolile de şoferi din Târgu-Jiu au început să facă reduceri peste reduceri. Dacă în urmă cu două săptămâni numărul cursanţilor scăzuse drastic, promoţia a făcut să crească peste noapte numărul celor interesaţi să obţină carnetul de conducere. „M-am înscris zilele trecute şi am prins la reducere. E bine venită promoţia. Înainte era mult prea scumpă taxa de şcolarizare“, a spus Andreea Ciora de 24 de ani din Târgu-Jiu. La nivel de judeţ sunt funcţionează 15 şcoli de şoferi. „Nu-mi permiteam să dau 1000 de lei pe lecţiile de şofat. Mă gândesc să dau şi eu la şcoală acum că s-au făcut reduceri“, a spus Mihai Târlea de 23 de ani din Bumbeşti-Jiu.
 

„Taxa este de  350 de lei“


Taxele de şcolarizare s-au redus destul de mult comparativ cu anul trecut. Dacă în urmă cu aproximativ un an, 30 de zile de şcoală costau 1000 de lei, acum preţurile s-au redus cu 40 la sută. „Numărul cursanţilor este tot mai mic. Acum vin doar tineri ai căror părinţi au bani. Taxa de şcolarizare am redus-o la 350 de lei, iar 250 este contravaloarea combustibilului. Promoţia este valabilă de pe şapte septembrie până pe 15 noiembrie“, a declarat Dan Frumuşeanu, adimistrator şcoala de şoferi „Lucalex“. Pe lângă acestea gorjenii trebuie să mai scoată din buzunar 100 de lei pentru fişa medicală, 50 de lei pentru examenul psihologic, 6,8 lei ce reprezintă taxa pentru permis, 10 lei taxa de examinare, poza color şi cazierul 15 lei. Unii patroni ai şcolilor de şoferi spun că dacă nu scădeau preţurile pentru a atrage clienţii nu mai făceau faţă cu cheltuielile de personal. „Am scăzut  taxa de şcolarizare de la 620 la 420 lei, iar benzina ajunge la 230. Numărul cursanţilor scăzuse la 50 la sută. Am fost nevoit să scad tarifele pentru că abia îmi ajungeau banii să plătesc salariaţii, chirii şi impozitele. Sper să vină mai mulţi clienţi ca să pot să plătesc măcar salariile angajaţilor. Sunt atâtea de plătit, salarii, impozite la stat, asigurările la Casa de Asigurări de Sănătate. Luna trecută  am avut de achitat 500 de milioane de lei vechi. Cred că voi scade şi mai mult taxa“, a declarat Ion Şerban, adminitrator  şcoală.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite