Târgu-Jiu: Reduceri de personal în sănătate şi agricultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj precum şi Direcţia de Sănătate Publică ar putea rămâne fără o parte dintre angajaţi, dacă ministerul de resort va lua măsura reducerii de personal la nivelul acestor instituţii din întreaga ţară.

  
Ministerul Sănătăţii vrea să desfiinţeze 374 de posturi din sănătate, fapt care va atrage după sine disponibilizarea unui important număr de angajaţi din sistemul sanitar. Vestea a ajuns şi la urechile salariaţilor gorjeni din acest domeniu care nu sunt deloc încântaţi de decizia ministerului. „Asta ne-ar mai lipsi...Suntem circa 80 de persoane la nivelul direcţiei, iar unii dintre noi lucrăm după regulă „trei în unul“. Suntem insuficienti, spune Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Gorj. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate numără la fel de puţini angajaţi pentru nevoile instituţiei. „În acest moment la casă lucrează 66 de salariaţi, iar dacă se vor face disponibilizări vom avea mari probleme“, spune directorul CJAS Gorj, Cozma Dumitrescu.  
 

Personal insuficient şi la APIA Gorj. 
 
 
Aceeaşi situaţie se întâlneşte şi la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, unde, potrivit directorului Constantin Negrea, personalul este şi aşa insuficient.  
  

Ministerul Agriculturii a anunţat că din cele 33 de agenţii câte funcţionează în prezent la nivel de ţară vor mai rămâne 13. Acest lucru se va confirma abia miercuri, spune directorul  APIA Gorj. „La această dată nevoia imediată de personal este de 24 de salariaţi astfel încât o eventuală reducere mi-ar îngreuna activitatea”, declară Constantin Negrea. APIA Gorj vrea să deschidă, începând cu luna septembrie, cel de-al şaselea punct de lucru în localitatea Hurezani, motiv pentru care nevoia de personal se impune şi mai mult.  
 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite