Târgu-Jiu: Atleţii gorjeni au intrat în Cartea Recordurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Atleţii gorjeni au intrat în Cartea Recordurilor
Târgu-Jiu: Atleţii gorjeni au intrat în Cartea Recordurilor

Cei patru atleţi gorjeni care au alergat în Turul României au intrat aseară în celebra Guinness Book. Aceştia împreună cu alţi 11 atelţi selecţionaţi de federaţia de atletism au alergat  3045 de km în 350 de ore.

Cei patru gorjeni şi antrenorul Ion Bură au urcat aseară pe podiumul de unde s-a anunţat stabilirea unui nou record urmând ca fiecare să primească un înscris care atestă doborârea vechiului record. Campionii naţionali gorjeni prezenţi în inedita cursă sunt Dumitru Marica, Constantin Susmă – elevi la Liceul din Mătăsari, Alexandru Dorbriţescu - elev la LPS Târgu Jiu şi Florin Apetroaie student la Educaţie Fizică, aceştia revenind dimineaţă la Târgu Jiu în vederea pregătirii pentru Campionatele Naţionale de Cros.

O ocazie unică pentru orice sportiv

Antrenorul Ion Bură a precizat că a fost o ocazie unică în viaţă şi toate greutăţile întâmpinate pe parcurs au fost trecute cu bine de atleţii săi care s-au bucurat că au făcut parte din echipă: „Partea mai grea pe parcurs a fost ceea ce este mai frumos în această întrecere. Oboseala, duritatea competiţiei, cele două săptămâni petrecute în alergare şi în maşină, drumurile lungi, refacerea care s-a făcut din mers, toate acestea nu s-au mai simţit, pentru că ne-au întărit şi ne fac să sperăm că vom obţine rezultate bune.”
Dumitru Marica, campion naţional de semimaraton, spune că  a fost onorat să participe la Turul României: „A face parte din echipa care a stabilit acest record însemană mai mult decât un vis. Asta mă obligă pentru viitor să devin unul dintre cei mai buni atleţi din România.”

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite