Proiect pentru salvarea pădurii de castan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenția pentru Protecția Mediului Gorj, în parteneriat cu Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice (ICAS)Brașov și Administrația SCI-ului Nordul Gorjului de Vest a început să deruleze, începând cu luna septembrie, proiectul  “Managementul conservativ al habitatelor Nordul Gorjului de Vest, judetul Gorj“.

Proiectul beneficiază de un buget total de aproape două milioane de euro de euro, fiind finanțat în egală măsură de către Comisia Europeană prin Programul Life + Natură și Biodiversitate și de către Guvernul României. Perioada de desfășurare este de cinci ani.

Principalele rezultate așteptate în urma implemetării acestui proiect constau în: restaurarea a zece hectare distruse de arbuști jneapăn; reconstrucția ecologică a 60 ha de pădure de castan prin metode biologice și silvice pentru tratarea cancerului castanului; restaurarea de pădure de castan; infrastructuri adecvate de conservare a habitatelor restaurate; materiale informative și șansarea Festivalului Castanului“, a spus Elisabeta Juveloiu, manager de proiect.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite