Târgu-Jiu: Profesorii care au fraudat bacul, sancţionaţi şi nu prea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Şcolar Gorj a făcut public numele profesorilor care au dat note din burtă la examenul de bacalaureat. Cea mai gravă măsură a fost de reducere cu 15 la sută din salariul profesorului Daniel Mocioi, timp de trei luni.

După ce au ţinut la secret lista cu cei zece dascăli suspectaţi de fraudarea bacalaureatului, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Gorj au anunţat astăzi că patru dintre ei au primit doar avertisment în timp ce doi colegi de-ai lor, s-au ales cu sancţiuni mai drastice. Corici Simona, Claudia Mătrăgună, Aurel Găman şi Gabriela Ionescu se numără printre profesorii fericiţi, în cazul acestora aplicându-se doar un avertisment. La polul opus se află profesorul Daniel Mocioi, de la Colegiul „Henri Coandă“ din Târgu-Jiu, care a corectat teza fiicei ginecologului Vasile Stănculete, pe care a notat-o nejustificat cu 10.

Profesorii s-au justificat foarte simplu, spunând că a intervenit factorul subiectivitate. Din punctul meu de vedere, lucrarea nu merită această notă dar profesorul Mocioi a spus că în raport cu celelalte lucrări foarte slabe, cea a elevei Bianca Stănculete a fost de nota maximă“, a declarat Daniela Bogea, preşedinta Comisiei de disciplină din cadrul ISJ Gorj.

Profesorul Mocioi se consideră în continuare nevinovat.

Nu există trafic de influenţă. Nici nu o cunosc pe elvă şi nici pe tatăl ei. Am fost surprins când am văzut că lucrarea are 12 pagini şi chiar a scris pe subiect. Nu ştiu încă de micşorarea salariului dar  mai există şi instanţă. Traficul e la Inspectorat. Când o să aflu oficial o să dezvălui mai multe aspecte grave“, a precizat Daniel Mocioi.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite