Procură pentru cei ce ridică alimentele săracilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru acest an, Uniunea Europeană va trimite municipiului Târgu-Jiu peste 223.000 de tone de produse alimentare. De acestea vor beneficia persoanele fără venit, cele aflate în dificultate şi pensionarii. Dacă titularii sunt în imposibilitate de a le ridica, vor trebui să împuternicească altă persoană.

În Târgu-Jiu, 5500 de persoane beneficiază de ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană. Anul acesta, în municipiu vor ajunge 223.092 de tone de produse alimentare. Cantităţile de alimente primite până acum sunt pentru 1330 de persoane cu handicap, pensionari, şomeri în plată şi beneficiari ai ajutorului social. Fiecare persoană trebuie să primească 15 kilograme de făină, 10 kilograme de mălai, două kilograme de paste făinoase, 1,1 kilograme de biscuiţi, nouă kilograme de orez şi 1,5 kilograme lapte praf. Cei care trenbuie primească ajutoarele alimentare trebuie să se grăbească să le ridice pentru că în lunile decembrie şi ianuarie o parte din alimente vor expira.
Pentru a nu exista nereguli în împărţirea alimentelor precum au existat în primul an al campaniei când rudele beneficiarilor veneau şi ridicau alimentele fără ca titularii să ştie, conducerea Direcţiei  Publică de Protecţie Socială Târgu-Jiu a impus prezentarea unei procure speciale semnate de titular prin care să împuternicească o altă persoane care să ridice pachetele. “Nu putem elibera alimentele decât la persoana titulară sau dacă aceasta nu poate veni din diferite motive, trebuie să întocmească o procură unei alte persoane. În primul an ne-am trezit cu titularii că întrebau de alimente“, a declarat Teodora Ciobanu, director la DPPS.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite