Târgu-Jiu: Primele 70 de norme din şcolile gorjene au fost reduse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Primele 70 de norme din şcolile gorjene au fost reduse
Târgu-Jiu: Primele 70 de norme din şcolile gorjene au fost reduse

Ministerul Educaţiei obligă Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj să reducă 340 de norme din şcoli ceea ce duce la scăderea considerabilă a personalului. Primele 70 de posturi au fost reduse cu chiu cu vai. Mai sunt peste 200 de norme de scos din programele şcolare.

Ministerul a cerut de asemenea şi comasarea unor clase iar la final efectivul de elevi să fie 20 în primar şi 25 în liceu. După comasarea claselor sau nerealizarea unora, mai multe persoane rămân fără catedre. Ermina Frunzaru, referent de specialitate în Inspectorat a spus că după comasare au fost reduse doar 70 de norme şi câteva persoane au rămas fără loc de muncă sau cu mai puţine ore. Normele reduse trebuie să ajungă la 340.
Frunzaru a spus că va fi foarte complicat să se reducă cele 340 de norme fără concedierea unor persoane. „Am trecut la comasarea claselor. Unde erau două acum sunt una şi aşa mai departe. Mai sunt cazuri în care nu au fost realizate clase de a noua şi iar se fac reduceri“, a spus Ermina Frunzaru. Au fost făcute comasări la şcolile.  Şcolile unde au fost reduse norme sunt: Liceul Henri Coandă, liceul Ion Mincu, unităţi de la Progoria, Gilort, Mătăsari, Albeni, Bâlta, Urdari, Turburea, Băleşti, etc. „Ministerul a dispus reducerera normelor de la 6236 la 5899. Nu ştim exact ce se va întâmpla. Aşteptăm disponibilizări la unităţile subordionate Ministerului: Inspectoratul, cluburile copiilor, liceele sportive“, a spus Frunzaru.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite