Târgu-Jiu: Primarii gorjeni vor să mai angajeze şi nu să concedieze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Primarii gorjeni vor să mai angajeze şi nu să concedieze
Târgu-Jiu: Primarii gorjeni vor să mai angajeze şi nu să concedieze

Primarii gorjeni nici nu vor să audă de măsurile Guvernului, aplicabile din septembrie privind reducerea persoanlului din administraţie.Primarii gorjeni spun că în mod normal ar trebui să mai angajeze şi nu să dea afară. La nivelul primăriilor reducerea numărului de angajați ar putea crea mari probleme în funcționarea și activitatea unor servicii sau compartimente, unele dintre ele fiind chiar în situația de a mai angaja person


Municipiul Târgu-Jiu are aproape 100.000 de locuitori, iar aparatul administrativ al primăriei funcționează cu circa 130 de angajați. Multe dintre locurile de muncă sunt vacante, 20-30 dintre acestea rămânând libere după plecarea unor salariați sau după pensionarea câtorva dintre ei, a spus Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu. „Deocamdată suntem în așteptare până la luarea unor decizii oficiale atât din partea guvernului  cât și la nivel local. Noi deocamdată nu putem face angajări așa că va trebui să lucrăm cu aceași oameni chiar dacă unii dintre ei trebuie să se ocupe de mai multe treburi“.


„Ar trebui să dau afară opt oameni și în același timp să mai angajez cinci“


La Runcu, primarul Adrian Câmpeanu nici nu vrea să audă de măsurile Guvernului Boc aplicabile din septembrie, anul acesta. „Am o comună cu aproape 6000 de locuitori, iar numărul salariaților de la primărie este de 29. Imi este imposibil să renunț la o parte dintre angajați în condițiile în care aș fi nevoit să aplic planul de măsuri anticriză. Ar trebui să dau afară opt oameni și în același timp să mai angajez cinci. Este o aberație pe care dacă aș lua-o în calcul nu aș mai avea cu cine să lucrez“, a spus Adrian Câmpeanu. La nivelul Primăriei comunei Runcu, cuprinsă în gradul II după numărul de locuitori, mai este nevoie de un angajat la serviciul financiar-contabil, unul la investiții, unul la protecție socială, unul la departartamentul agricol și o persoană pentru muzeul satului care se va deschide în curând în memoria cântăreței Maria Apostol.


Nu putem da oamenii afară


O situație asemănătoare este întâlnită și la alte primării din județ. În comuna Bâlteni, cea mai mare din județul Gorj, având circa 10.000 de locuitori, primarul își face treaba cu 26 de angajați. „Suntem 26 de salariați ai primăriei, atât funcționari publici cât și personal contractual. Nu ne putem descurca cu toate problemele și chiar trebuie să mai angajez 3-4 oameni, dar pot să fac nimic acum pentru că nu-mi permite bugetul“, declară Vasile Vlăduleanu, primarul comunei Bâlteni. Criza economică a atins din plin această localitate, mai spune el, având la ora actuală datorii de achitat de aproape 8 miliarde de lei vechi. „Stăm pe un buget de austeritate. Avem alocate 90 de miliarde de lei vechi din care 40 mă costă numai salariile profesorilor. La energie electrică am o datorie de un miliard, iar la gaze încă vreo 600 de milioane. Nu pot să mai angajez oameni dar nici nu pot să dau afară. Suntem în așteptare să vedem ce decide guvernul“, a spus edilul din Bâlteni.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite