Târgu-Jiu: Primăria ia măsuri împotriva gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apariţia primului caz de gripă porcină în Gorj a alertat autorităţile locale din Târgu-Jiu, care au achiziţionat materiale dezinfectante pentru şcolile din municipiu.

Reprezentanţii Direcţiei Publice de Patrimoniu sunt cei care se ocupă de dotarea  unităţilor de învăţământ cu substanţe specifice. Până acum, au fost cheltuiţi 10.000 de lei, bani cu care au fost cumpărate 270 de kilograme de cloramină, 310 kilograme de clorură de var, 36 de flacoane de presept şi 100 de perechi de mănuşi de unică folosinţă. Luni, vor fi achiziţionate cinci mii de măşti de protecţie. Cu toate că în municipiul Târgu-Jiu învaţă 24 de mii de copii, autorităţile nu vor să creeze panică, motiv pentru care nu au cumpărat încă măşti suficiente pentru toţi. „Dacă va fi nevoie, vom lua măşti de protecţie pentru toţi elevii, însă doar în momentul în care se va confirma un caz de gripă nouă la şcolile din municipiu”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, Ramona Evulescu.
În municipiu funcţionează şapte cabinet medicale şcolare, la care sunt arondate 56 de unităţi de învăţământ. Medicii şi asistenţii care lucrează aici trebuie să supravegheze starea de sănătate a elevilor, pentru prevenirea şi răspândirea virusului.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite