Târgu-Jiu: 15 gorjeni au depus dosar pentru Prima Casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: 15 gorjeni au depus dosar pentru Prima Casă
Târgu-Jiu: 15 gorjeni au depus dosar pentru Prima Casă

De la demararea programului „Prima Casă“, zeci de gorjeni au trecut pragul băncilor pentru a afla informaţii despre creditele oferite.

La  nivelul judeţului Gorj numai trei bănci oferă credite. Este vorba despre BRD, BCR şi CEC. în timp ce celelalte bănci incluse în program urmează să-şi stabilească oferta şi termenii de creditare.
Programul „Prima casă“ este dedicat persoanelor care nu au deţinut şi nu deţin o proprietate. Declaraţia pe propria răspundere prin care admiţi că nu deţii nicio proprietate este cerută de toate băncile. Avantajul acestui credit este că o familie poate cumula veniturile pentru a ajunge la o sumă care să permită achiziţionarea unei  case. Bineînţeles că toate angajamentele cu alte bănci sunt taxate.
Întrebaţi pe stradă despre acest program, oamenii spun că salariile prea mici nu le permit nici acest program.
Prima casă, în două săptămâni
BRD este singura bancă unde au fost depuse, până acum, un număr de 15 dosare. Reprezentanţii CEC au declarat că de la demararea programului şi până acum s-au interesat peste 150 de persoane însă nu au fost depuse dosare. Reprezentanţii Băncii Comerciale Române nu au răspuns solicitării ziarului nostru. La BRD ,însă, 15 persoane au depus dosare şi aşteaptă răspunsul fondului de Garantare privind finanţarea. Evaluarea dosarelor durează circa două săptămâni.
Aflaţi din Adevărul de Seară ce acte şi ce salariu îţi trebuie pentru a accesa credite pentru „Prima Casă“

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite