Târgu-Jiu: Pregătiri pentru deszăpezirea municipiului Târgu-Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Pregătiri pentru deszăpezirea municipiului Târgu-Jiu
Târgu-Jiu: Pregătiri pentru deszăpezirea municipiului Târgu-Jiu

Primăria a alocat suma de 800.000 de lei pentru ca iarna să nu creeeze probleme deosebite locuitorilor oraşului


14 utilaje şi 250 de lucrători sunt pregătiţi să intervină în orice moment pentru deszăpezirea municipiului Târgu-Jiu. Direcţia de Servicii Comunale (DSC) din subordinea Consiliului Local Târgu-Jiu se va ocupa de acţiunile de îndepărtare a zăpezii de pe străzile şi  trotuarele din municipiu. „Suma cheltuită pentru acţiunile de deszăpezire este cuprinsă între 150.000 şi 200.000 de lei, în funcţie de cantitatea de zăpadă căzută. Vom monta pe lamele utilajelor o bandă de cauciuc în grosime de trei centimetri pentru a nu distruge străzile“, a spus Alexandru Zaharia, directorul DSC. Potrivit acestuia, în depozitul unităţii se află o cantitate de 1000 metri cubi de material antiderapant format dintr-un amestec de nisip cu sare. În următoarea perioadă va mai fi achiziţionată cantitatea de 200 tone de nisip şi 100 tone de sare. Lungimea străzilor şi aleilor din Târgu-Jiu pe care se va intervene, dacă este cazul, pentru deszăpezire este de 260 de kilometri.
În zona centrală a municipiului Târgu-Jiu, care a fost înfrumuseţată în urma lucrărilor de amenajare, se va interveni pentru îndepărtarea zăpezii cu o soluţie de clorură de calciu, pentru a nu a afecta pavimentul.

 Şi alte unităţi sunt pregătire să intervină cu oameni şi utilaje pentru deszăpezirea oraşului: Aparegio, operatorul de apă şi canalizare, Polaris, societatea care se ocupă de ridicarea gunoiului menajer, Transloc, unitatea de transport în comun.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite