Târgu-Jiu: Poliţiştii gorjeni au protestat în faţa Prefecturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Poliţiştii gorjeni au protestat în faţa Prefecturii
Târgu-Jiu: Poliţiştii gorjeni au protestat în faţa Prefecturii

Aproximativ 20 de poliţişti au pichetat astăzi de dimineaţă timp de două ore sediul Prefecturii Gorj. Poliţiştii vor picheta sediul Prefecturii în fiecare zi, până vineri, între orele 10 şi 12, în speranţa că într-un final le vor fi soluţionate doleanţele.

Circa 700 de poliţişti şi-au constituit sindicate şi au decis să ceară explicaţii Guvernului pentru situaţia care trenează de câteva luni. În faţa Prefecturii Gorj erau aşteptate azi-dimineaţă 50 de persoane, membrii de sindicat, însă numărul celor care au răspuns chemărilor la protest a fost mult mai mic. Cei prezenţi se aşteaptă ca în zilele următoare tot mai mulţi poliţişti şi angajaţi din administraţie şi interne să le urmeze exemplul.Oamenii legii protestează faţă de situaţia creată în rândul acestora prin neacordarea unor drepturi ce li se cuvin. Protestatarii fac parte din Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC)din Ministerul Administraţiei şi Internelor, iar acţiunea lor face parte din calendarul unor manifestări de protest declanşate la nivel naţional Acestora li s-au adăugat şi colegii din sindicatul ProLex de la Târgu Jiu.

„Nu dorim decât să ni se recunoască  drepturile legale“

Poliţiştii au explicat numărul scăzut al membrilor care au ieşit în stradă spunând că trebuia cineva să rămână şi la posturi. Printre solicitările gorjenilor se află şi angajarea altor persoane pentru a elimina deficitul de personal.
Cristinel Globaşu, care a declarat că oamenii nu au ieşit în stradă ca să ceară măriri de salarii sau schimbări ale unor persoane din funcţii, ci doar drepturi elementare. „În loc să fim în stradă ca să apărăm cetăţeanul, trebuie să ieşim acum să protestăm pentru că nu avem, de exemplu, benzină să ne deplasăm în misiuni“ spune revoltat Tudorel Mitrache, vicepreşedinte SNPPC Gorj. „Nu dorim decât să ni se recunoască nişte drepturi legale ce ni se cuvin, aşa cum prevede legea şi Contractul Colectiv de Muncă. Plata orelor suplimentare, plata indemnizaţiei de chirie pentru cei care muncesc în alte localităţi şi plătesc chirii, decontarea diurnelor şi a unor cheltuieli de serviciu, bani pentru echipament sau prime pentru concedii, sunt doar câteva dintre revendicările noastre“ a mai spus acesta.  „Vom veni în Piaţa Prefecturii în fiecare zi până pe data de 20 august după care, vom trece la alte forme de luptă sindicală dacă revendicările noastre nu vor fi luate în consideraţie“ a declarat Ion Buculea, reprezentant al SNPPC la nivel de Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite