Târgu-Jiu: Porumbeii columbofililor gorjeni, lansaţi din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Porumbeii columbofililor gorjeni, lansaţi din Ucraina
Târgu-Jiu: Porumbeii columbofililor gorjeni, lansaţi din Ucraina

Peste 1500 de porumbei aparţinând columbofilor gorjeni au fost lansaţi în acastă dimineaţă din oraşul Odesa, Ucraina, în cadrul unui concurs derbi rezervat puilor din acest an.

În această dimineaţă, de la ora 10:00,  a avut loc la Odesa lansarea porumbeilor voiajori pentru concursul derbi rezervat puilor de porumbei din 2009. Clubul gorjean Constantin Brâncuşi a mai lansat anul acesta de două ori porumbei maturi din Ucraina, de unde au venit foarte bine, după cum a precizat  preşedintele Florin Rasoveanu. Lansarea de azi a fost una colectivă fiind trimişi porumbei din mai multe oraşe, Severin, Craiova, Târgu Jiu, Caracal, Slatina, Rm. Vâlcea şi Piteşti. „Porumbeii s-au îmbarcat în patru centre şi au plecat spre Ucraina de vineri. Au de parcurs 600 de kilometri aerian pentru a reveni. Concursul e doar pentru pui născuţi în acest an care sunt deja antrenaţi şi au opt zboruri din Delta Dunării”, a explicat preşedintele clubului gorjean. Acesta a  precizat că puii de porumbel pot zbura la astfel de concursuri de la cinci luni. În mod normal, porumbeii trebuie să ajungă acasă într-o zi, dacă nu se întâmplă nimic neprevăzut pe drum şi dacă au fos bine antrenaţi.

Au trimis 1500 de porumbei la Odesa

Din Gorj s-au îmbarcat 800 de porumbei de la Clubul Constantin Brâncuşi şi 700 de la clubul Turdor Vladimirescu. Maşina specială de transport a fost sigilată în momentul plecării. „Noi sperăm că se vor întoarce destul de mulţi. La pui am mai organizat un concurs acum cinci ani de la Odesa, dar de atunci nu am mai făcut un asemenea zbor. Pentru pui e cel mai lung zbor de anul acesta, pentru că porumbeii maturi au mai zburat de la Doneţk şi Moscova” , a precizat  Florin Rasoveanu.
Eugen Merfu, membru al clubului Tudor Vladimirescu a trimis şase pui la concurs şi aşteaptă cu nerăbdare să vadă câţi se vor întoarce acasă: „Eu am trimis la Odesa şase pui. Nu este prima dată când particip la o asemenea competiţie. Fac asta de cel puţin cinci ani. Acum aştept să văd rezultatul."
Porumbeii care reuşesc să vină în timp record de la Odesa vor fi recompensaţi cu prezenţa la o expoziţie care va avea loc în noiembrie la Craiova, unde vor fi premiaţi toţi porumbeii care au avut rezultate bune la concursurile de fond, demifond şi maraton.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite