Târgu-Jiu: Portarul golgheter a schimbat ghetele pe costum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numele lui Robert Bălăeţ a însemnat destul de mult pentru două echipe de fotbal gorjene, Petrolul Ţicleni şi Pandurii Târgu Jiu. Dacă la Ţicleni era cunoscut ca portarul golgheter, la Pandurii el a intrat în istoria clubului ca primul portar marcator al unui gol din penalti.

Mai citeşte:

Programul televizărilor din următoarea etapă din Liga I

Ce spune Eugen Trică despre Florin Costea

Citeşte ce jucător are şanse mari să semneze cu Universitatea Craiova


Câţi alb-albaştri vor fi titulari în partida de tineret, din această seară, dintre România şi Moldova


Anul acesta Robert a renunţat la ghete definitiv şi a luat costumul de director sportiv al clubului Pandurii. Preşedintele Condescu îi promisese de mai mult timp că atunci când va renunţa la fotbal va fi luat în conducerea echipei şi s-a ţinut de promisiune.

Şi-a realizat visele cu Pandurii


Aproxiamtiv opt ani din viaţa lui Robert Bălăeţ au fost legaţi doar de Pandurii Târgu Jiu, transferul la echipa târgujiană din anul 2002 fiind considerat cel mai important pas din carieră. „Opt ani din viaţă au însemnat Pandurii dar m-am bucurat că am fost acasă. Am fost alături de conducătorii de aici dar în primul rând cred că am fost între suporterii acestei echipe care mă cunosc de când eram copil” povesteşte Bălăeţ care recunoaşte că tot Pandurii i-a oferit cele mai plăcute amintiri din cariera sa de fotbalist şi împlinirea visurilor din copilărie: „Am avut parte de multe bucurii cu Pandurii şi cred că visurile mele s-au îndeplinit în ceea ce priveşte fotbalul. Promovarea în prima ligă a fost cel mai important eveniment al carierei, pentru că atunci am scris o filă în istoria în fotbalul din Gorj. Au fost şi alte momente la fel de plăcute la care am asistat în calitate de jucător precum saltul pe care l-a făcut Pandurii atunci când a plecat din Liga a III-a ajungând să se lupte pentru promovarea în Liga I.”

Golgheter la Petrolul Ţicleni

Chiar dacă nu are în spate o carieră impresionantă, Bălăeţ are multe de povestit despre performanţele sale, el fiind golgheter la Petrolul unde a reuşit să înscrie peste 40 de goluri, deşi era portar. „Am fost golgheter în perioada petrecută la Ţicleni pentru că exersam foarte mult loviturile de pedeapsă. Îmi amintesc din perioada acea de domnul Cristi Răducanu, care a fost ca un tată pentru mine şi m-a promovat la 18 ani să joc. Era o mândrie la vârsta mea să fiu acolo şi făceam mereu întreceri de genul care e mai bun la executat penalti. Au văzut că eu nu ratez şi atunci au decis să mă lase să execut la meci. Era iniţial o glumă dar a mers şi nu am ratat niciodată la meciuri oficiale” povesteşte Robert care la 23 de ani a devenit căpitan de echipă şi bătea chiar şi loviturile libere chiar dacă dădea emoţii celor de pe bancă: „Nu băteam doar penalti ci şi lovituri libere. La un moment dat eram căpitanul echipei şi dacă vedeam că nu merge treaba, lăsam poarta şi plecam să bat eu. Riscam mult că puteau adversarii să înscrie dar mi-a plăcut riscul.” Bălăeţ a intrat în istoria echipei Pandurii ca fiind primul portar care a reuşit să marcheze un gol în Liga I acesta fiind şi singurul gol reuşit de un portar de la Pandurii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite