Târgu-Jiu: Ziua Pompierilor a fost sărbătorită la Târgu-Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Ziua Pompierilor a fost sărbătorită la Târgu-Jiu
Târgu-Jiu: Ziua Pompierilor a fost sărbătorită la Târgu-Jiu

Peste 100 de cadre de pompieri militari au participat la manifestări. Pentru prima dată au fost expuse tehnici  folosite în situaţii de urgenţă în urmă cu 60 de ani. Târgujienii s-au înghesuit să vadă motopompele de intervenţie la incendii şi le-au fotografiat.

Marcarea împlinirii celor 161 de ani de la „Bătălia din Dealul Spirii“ a început cu un scurt ceremonial religios şi depuneri de coronae la monumental eroului post-mortem Dumitru Petrescu, al carui nume il poarta unitatea de pompieri din Targu Jiu.
La eveniment au participat aproximativ 100 de cadre militare de pompieri în frunte cu reprezentantul Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă (ISU) Gorj în prezenţa oficialităţilor judeţului. Tot astăzi pompierii gorjeni au adus un omagiu pentru cei care şi-au pierdut viaţa în misiuni de-a lungul timpului În urmă cu 161, la data de 13 septembrie 1848, a avut loc bătălia din Dealul Spirii unde căpitanul Pavel Zăgănescu şi-a pierdut viaţa în tmp ce conducea detaşamentul pompierilor militari în lupta cu otomanii. În continuare a fost prezentată semnificaţia Zilei Pompierilor, moment ce a fost urmat de prezentarea mesajelor de felicitare şi defilarea subunităţilor şi a fanfarei. La eveniment au participat şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene în prezenţa cărora au fost înmânate diplome şi cupe pentru cei merituoşi. „Poliţiştii, jandarmii şi pompierii care s-au remarcat în competiţii sportive la nivel naţional şi internaţional au fost recompensaţi cu diploma şi cupe. Misiunea de pompier este o misiune nobilă de protejare a bunurilor şi a vieţilor omeneşti. Uneori este extrem de greu“, a declarat astăzi Liviu Dumitraşcu, inspector sef al Inspectoratului pentru Situaţi de Urgenţă (ISU)  Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite