Pompierii din Târgu-Jiu au donat sânge pentru semenii lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Pecingine a donat sânge pentru prima dată în viaţă
Gheorghe Pecingine a donat sânge pentru prima dată în viaţă

17 lucrători din Detaşamentul de pompieri Târgu-Jiu şi reşedinţa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţe Gorj au venit astăzi de dimineaţă la Centrul de Transfuzie Sangvină pentru a dona sânge.

Acţiunea face parte din campania «Din inimă pentru Inimi» desfăşurată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţe pe toată perioada lunii septembrie. „Cei care au venit din timpul serviciului vor avea liber azi. Până acum 33 de pompieri din Secţia Turceni au donat sânge. Urmează să doneze pompierii de la Motru şi Tismana“, a spus Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj. 
Gheorghe Pecingine, locotenent, a donat pentru fiecare dată: „Nu îmi este teamă şi nu e dureros. Ar trebui să vină mai mulţi oameni să doneze“.
Medicul Călina Căluţoiu a declarat că gestul pompierilor este de un mare ajutor pentru că se înregistrează un deficit la sânge: „Este o campanie binevenită pentru că avem probleme pe anumite grupe de sânge, în special cele ce RH negativ, AB Begativ, B Negativ, la care niciodată nu avem suficient sânge. Astăzi sunt donatori noi care până acum nu au mai avut de-a face cu donarea. Îi aşteptăm şi cu alte ocazii pentru că sunt convinsă că se vor simţi bine după donare. Ne ajută această campanie pentru că niciodată nu avem suficient sânge pentru a acoperi tot necesarul, pentru că sunt multe intervenţii chirurgicale care necesită câte 2-3 pungi de sânge şi mai sunt şi bolnavii de oncologie care au nevoie de transfuzie“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite