Peste o sută de poliţişti vor asigura ordinea la Mănăstirea Lainici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 5-7 august 2011, în localitatea Lainici se vor desfăşura manifestări cultural-religioase la care se preconizează participarea unui număr însemnat de persoane din judeţele Gorj şi Hunedoara, precum şi din celelalte judeţe limitrofe. Peste o sută de poliţişti gorjeni vor fi la datorie pentru asigurarea unui climat de siguranţă, cetăţenilor care participă la aceste manifestări.

Pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, îndreptate împotriva vieţii, sănătăţii şi integrităţii corporale, cât şi apărarea avutului privat şi public, poliţiştii gorjeni vor coopera cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniul asigurării ordinii şi liniştii publice, respectiv cu poliţiştii TF, I.J.J. Gorj şi poliţia locală.
 Poliţiştii de ordine publică vor acţiona pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă civică în zona de desfăşurare a activităţilor prilejuite de manifestare, prevenirea provocării unor acte de scandal pe fondul consumului excesiv de alcool, asigurarea integrităţii bunurilor aparţinând agenţilor economiei prezenţi în zona de desfăşurare a târgului, dar şi pentru prevenirea şi combaterea actelor de cerşetorie.
Poliţiştii de investigare a fraudelor vor executa controale economice, urmărind modul în care agenţii economici cu capital de stat şi privat respectă regulile generale de comerţ. Vor fi avute în vedere combaterea actelor de comerţ neautorizat efectuat de persoane fizice, identificarea agenţilor economici care expun la vânzare mărfuri şi produse cu termen de valabilitate expirat sau falsificate ori pentru care nu deţin documente de provenienţă.
Poliţiştii de investigaţii criminale vor acţiona pentru combaterea furturilor, acordându-se atenţie deosebită celor din buzunare, poşete şi din auto, prevenirea şi combaterea actelor de violenţă prin identificarea persoanelor pretabile la asemenea fapte, îndeosebi a celor care poartă arme albe.
Pe linie de circulaţie, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru desfăşurarea în bune condiţii a traficului rutier şi pietonal în zonă, prevenirea accidentelor de circulaţie şi pentru dirijarea şi fluidizarea traficului rutier.
Pentru a nu deveni victimele unor evenimente neplăcute pe timpul participării la aceste manifestări, poliţia vă recomandă:


- respectaţi semnificaţia indicatoarelor rutiere şi indicaţiile agenţilor de circulaţie;
- parcaţi autoturismele numai în locurile indicate de către agenţii de poliţie;
-asiguraţi-vă autoturismele şi nu lăsaţi la vedere telefoane mobile, casetofoane sau alte bunuri şi valori;
-purtaţi banii în buzunare sigure, iar poşetele asigurate;
-evitaţi consumul excesiv de alcool şi manifestările violente;
-cooperaţi cu organele de ordine şi apelaţi cu încredere la sprijinul acestora.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite