Târgu-Jiu: Peste 300 de norme din învăţământ au fost reduse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Peste 300 de norme din învăţământ au fost reduse
Târgu-Jiu: Peste 300 de norme din învăţământ au fost reduse

Ministerul Educaţiei a anunţat printr-o adresă că au fost reduse un număr de 340 de norme în şcolile din Gorj.  Astăzi este ultima zi când se desfăşoară şedinţele publice de repartiţie a suplinitorilor. Sute de profesori au ieşit nedumeriţi din sală neînţelegând motivul pentru care nu au obţinut un post.  

Ministerul a cerut de asemenea şi comasarea unor clase iar la final efectivul de elevi să fie 20 în gimnaziu şi 25 în liceu. După comasarea claselor sau nerealizarea unora, mai multe persoane rămân fără catedre. Ermina Frunzaru, referent de specialitate în Inspectorat a spus că după comasare au fost reduse doar 70 de norme şi câteva persoane au rămas fără loc de muncă. Normele reduse trebuie să ajungă la 340.
Frunzaru a spus că va fi foarte complicat să se reducă cele 340 de norme fără concedierea unor persoane. Aceasta a spus că se anunţă reducere de personal chiar şi în Inspectoratul Şcolar.
Aflaţi din ediţia tipărită a ziarului Adevărul de Seară ce va face Inspectoratul Şcolar pentru soluţionarea problemei şi care sunt şcolile comasate. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite