Pensionarii şi şomerii, poftiţi să se angajeze ca recenzori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gorjenii interesaţi să-şi depună dosarele sunt aşteptaţi, de astăzi, la sediile primăriilor. Ei trebuie să fie dispuşi să lucreze 12 ore pe zi, inclusiv în weekend.

Prefectura Gorj va angaja peste 2.000 de persoane care vor bate din uşă-n uşă, pentru a completa chestionarele şi a colecta datele necesare pentru recensământul populaţiei şi clădirilor, programat la finele lunii octombrie. Înscrierile pentru posturile de recenzori încep de astăzi. Selecţia candidaţilor va avea loc în septembrie, iar listele vor fi centralizate de primării, după care vor fi transmise Prefecturii.

NORMA DE LUCRU: 10 LOCUINŢE PE ZI


Gorjenii interesaţi pot depune cererile la primăriile localităţilor în care îşi au domiciliul, anexând o copie a cărţii de identitate şi una a diplomei de studii. „Candidaţii vor fi supuşi apoi unui test de o comisie de examinare din care vor face parte reprezentanţi ai primăriilor, Prefecturii şi ai Institutului Naţional de Statistică. Fiecare zi de lucru pe teren va fi plătită cu 50 de lei brut, iar activitatea lor se va derula pe o perioadă de 15 zile. Recenzorii vor fi selectaţi din rândul pensionarilor, studenţilor, specialiştilor în economie şi finanţe şi al funcţionarilor publici. Ei vor acoperi zilnic câte 10 locuinţe în oraşe“, a declarat Gheorghe Popescu, şeful Direcţiei Judeţene de Statistică Gorj. Candidaţilor li se cere să fi împlinit 18 ani, să aibă studii medii, cetăţenie română, scris citeţ şi capacitatea de a face corect calculi simple. Ei trebuie să prezinte şi certificatul de cazier judiciar şi să fie disponibili zilnic, între 8.00 şi 20.00, inclusiv sâmbăta sau duminica, pentru a face vizite la domiciliu şi a colecta datele necesare. Viitorii recenzori vor trece şi printr-o sesiune de instruire. Ei îşi vor începe activitatea mergând pe teren pentru a lăsa în cutiile poştale scrisori prin care îi vor anunţa pe gorjeni despre organizarea recensământului. Şomerii şi pensionarii au început deja să treacă pragul Centrului de Informare din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, pentru a se interesa de condiţiile în care îşi pot depune dosarele. Printre aceştia se numără şi un fost professor din Târgu-Jiu, care vrea să lucreze ca recenzor pentru a-şi rotunji veniturile. „Am absolvit Facultatea de Filosofie din Bucureşti. Am 44 de ani de muncă, dintre care 34 lucraţi în învăţământ. Vreau să fiu recenzor ca să câştig un ban în plus, pentru că am o pensie foarte mică. Am mai luat parte la realizarea recensământului, pe timpul fostului regim, şi ştiu ce am de făcut“, a declarat Alexandru Teodor, în vârstă de 66 de ani.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite