Târgu-Jiu: Penitenciarul va avea spaţiu de joacă pentru copiii deţinuţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Penitenciarul Târgu-Jiu va inaugura mâine Camera de joacă pentru copiii care vin în vizită la părinţii lor încarceraţi pentru diverse infracţiuni.

Mâine, începând cu ora 12.0, la sediul Penitenciarului Târgu-Jiu va avea loc inaugurarea Camerei de joacă pentru copiii persoanelor private de libertate. Proiectul „Părinţii de dincolo de gratii“ are drept scop protejarea copiilor care ar putea rămâne marcaţi, vizitându-şi părinţii în penitenciar,  de particularităţile specifice locului de detenţie şi a fost iniţiat de Oana Laiu şi Simona Dumitriu. Spaţiul este format dintr-o cameră de primire cu mobilier vesel astfel încât, părinţii să fie aproape de copiii lor ca şi cum ar fi acasă.
Menţinerea şi întărirea legăturii cu familia constituie unul din principalele obiective ale activităţilor de reintegrare socială ale persoanelor private de libertate. Separarea temporară pe perioada detenţiei a copiilor şi părinţilor - persoane private de libertate nu trebuie să creeze dificultăţi de natură emoţională sau psihologică copiilor. Proiectul vizează formarea unei atitudini pozitive a membrilor comunităţii faţă de persoanele private de libertate, implicarea factorilor responsabili din comunitate în activităţi de reinserţie socială, realizarea unor noi forme de colaborare între instituţii, reprezentanţii societăţii civile şi ai cultelor religioase, membrii comunităţii.
Săptămânal, în Penitenciarul Târgu-Jiu între 15 şi 20 de copii cu vârste până la 14 ani îşi vizitează părinţii .

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului, obiectivele proiectului vizează, menţinerea legăturii cu familia a persoanelor private de libertate, prevenirea abuzului şi a neglijării copilului, sub orice formă, precum şi a fenomenelor care pot determina intrarea copilului în dificultate.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite