Târgu-Jiu: Pavilionul expoziţional de la Hurezani a fost inaugurat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Pavilionul expoziţional de la Hurezani a fost inaugurat
Târgu-Jiu: Pavilionul expoziţional de la Hurezani a fost inaugurat

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj organizează, pe parcursul a trei zile, ediţia a XX-a a Simpozionului naţional „Satul românesc, sat european“. Evenimentul are loc la Hurezani, Arcani şi Novaci şi vor fi invitate persoane consacrate din domeniile sociologiei, istoriei, culturii, educaţiei, literaturii din Gorj.

Astăzi a fost inaugurat Pavilionul expoziţional din Hurezani unde vor fi expuse  obiecte de utilitate gospodărească, costume populare gorjeneşti, ţesături, podoabe, documente şi obiecte didactice vechi.  Potrivit directorului Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Gorj, Ion Cepoi, a avut loc şi o lansare de carte şi reviste de cultură privitoare la istoria şi tradiţia Gorjului. Partea a doua a simpozionului se va desfăşura la Arcani începând cu orele 16.00.
Evenimentul se va încheia mâine la Novaci. „Începând cu ora 10.00  va avea loc partea a III-a a simpozionului ce va avea ca punct de deosebit sărbătorirea a 130 de ani de la naşterea lui Dimitrie Brezulescu, creatorul „Novaciului Modern“. La începutul secolului XX acesta a realizat primul proiect social, cultural şi naţional care a transformat oraşul dintr-o localitate oarecare în ceea ce presa vremii a numit minunea de la Novaci“, a spus Ion Cepoi. Conducerea CJCPCT Gorj urmăreşte să realizeze un muzeu în fiecare localitate din judeţ, astfel ca tradiţiile şi obiceiurile gorjeneşti să nu se piardă. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite