Târgu-Jiu: Părinţii elevilor de nota 10 la bac îşi apăra odraselele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Părinţii elevilor de nota 10 la bac îşi apăra odraselele
Târgu-Jiu: Părinţii elevilor de nota 10 la bac îşi apăra odraselele

Inspectoratul Şcolar Gorj confirmă că micşorarea notei de 10 cu peste patru puncte este justificată. Dacă profesorii supraevaluatori dau vina pe literatura care se poate interpreta, părinţii elevilor implicaţi în acest scandal au o altă variantă. Aceştia spun că nu a fost vorba de pile sau relaţii şi că odraslele lor au scris în lucrări de nota maximă.


Rezultatele de la bacalaureat  trimise la Gorj de Ministerul Educaţiei au scos la iveală faptul că 26 de elevi au luat note maxime chiar şi pe lucrări de cel mult nota şase. Numele copiilor cu note mari sunt celebre în judeţ prin funcţiile ocupate de părinţii lor. Spre exemplu, fiica medicului ginecolog Vasile Stănculete s-a mândrit în vară cu nota 10, cu toate că specialiştii Ministerului Educaţiei spun că este vorba despre o lucrare de exact 5.40.

„Lucrarea este de 10 şi până la urmă elevii nu au nicio vină. Profesorii au dat notele. Cred că e o răzbunare pe Liviu Andrei, cineva vrea să-l discrediteze. Nu înţeleg de ce se bate atâta monedă pe bacalaureat pentru că fata mea nu a intrat cu media de la bac la facultate, dovadă că este la universitate particulară , la cu plată“, susţine Vasile Stănculete.

Declaraţiile ginecologului Stănculete nu se opresc aici. „Asta a fost din toate timpurile. Se găsesc trei lulele şi trei surcele să facă ordine. Asta e nimic pe lângă ce se întâmplă în ţara asta. Şi dacă ar fi să se fi întâmplat vreo neregulă, nu e nicio noutate“, spune Stănculete. Adela- Bianca Stănculete este absolventa Liceului de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu“ din Târgu-Jiu şi a obţinut la bacalaureat media finală 9.37.

Părinţii puşi pe jar, liniştiţi de odraslele lor

Când au aflat de măsura luată de minister, părinţii elevilor supraevaluaţi la bacalaureatul din vară au pus mâna pe telefon  şi au sunat direct la odraslele lor pentru a întreba despre ce este vorba. Plecaţi la toate facultăţile de stat ori particulare din ţară, elevii gorjeni şi-au liniştit părinţii. „Mi-a spus fata că lucrarea ei este foarte bună şi că e imposibil să-i fie modificată nota. Şi eu zic acelaşi lucru pentru că Bianca a făcut pregătire ani la rând la limba română“, a declarat medicul Vasile Stănculete. Acelaşi lucru a spus şi prefectul de Gorj, Liviu Andrei care a fost liniştit de fiica sa după ce i-a spus că eseul ei este de pus în ramă.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite