Târgu-Jiu: Parada modei în prima zi de facultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Parada modei în prima zi de facultate
Târgu-Jiu: Parada modei în prima zi de facultate

Peste şase mii de tineri au trecut astăzi pragul facultăţilor din cadrul Universităţii Constantin Brâncuşi. În timp ce unii au venit îmbrăcaţi decent, alţii au confundat facultatea cu o prezentare de modă. Dacă reprezentanţii sexului puternic s-au remarcat prin cerceii din urechi, fetele s-au întrecut în decolteuri şi în haine cât mai strâmte care să le pună formele în evidenţă. Deschiderea anului universitar a avut loc

 Bobocii care au trecut astăzi pentru prima dată pragul unei facultăţi în calitate de studenţi au făcut diferenţa dintre liceu şi facultate chiar din prima zi de deschidere a anului universitar. În timp ce unii s-au despărţit cu greu de uniforma şcolară, alţii s-au adaptat vremii însorite şi s-au îmbrăcat cât mai provocator. Anca Păun are 20 de ani şi este din Novaci. Tânăra a ales facultatea de Litere şi Ştiinţe Sociale iar astăzi la deschidere a venit îmbrăcată decent pentru că, spune ea, nu trebuie să apari oricum în faţa unui profesor, fie el şi universitar. „ Fiecare are stilul lui de a se îmbrăca. Eu am purtat 12 ani uniformă iar acum mi-a fost greu să mă despart de ea. Am ales totuşi un costum de blugi însă la fel de decent. Sunt în primul an de facultate dar asta nu înseamnă că trebuie să vin în îmbrăcată provocator sau machiată.“, a declarat tânăra de la Novaci. La polul opus, o tânără de 19 ani aşezată în faţa facultăţii de Inginerie aştepta deschiderea. Cu părul puţin cârlionţat, cu manechiură franţuzească, machiată şi îmbrăcată provocator, Andreea Rusu a spus că nu vede nimic rău în ţinuta sa. „ Vremea m-a determinat să mă îmbrac aşa. Nu am purtat uniformă nici în liceu pentru că aşa mi-e stilul. Nu cred că profesorii vor avea ceva împotrivă. Sunt la fără taxa şi asta cred că spune mai mult decât vestimentaţia mea”- a precizat tânăra din Petroşani. La câţiva metri, o altă studentă a fost mai preocupată de telefon decât de facultate. Cu ţigara în mână, aceasta nu s-a ferit să-şi etaleze sânii şi abdomenul.

Nimeni nu a cumpărat flori

Dacă în liceu, niciun elev nu merge la deschiderea anului şcolar fără flori, la facultate situaţia se schimbă de la cer la pământ. Niciunul dintre studenţii care aşteptau în faţa Facultăţii de Inginerie deschiderea anului universitar nu a cumpărat flori pentru profesorii universitari. Un bătrân s-a plimbat de zori cu bicicleta încărcată cu flori printre studenţi însă nimeni nu s-a îngrămădit să-i cumpere marfa. „Nu e vorba de criză, nu au cei şapte ani de acasă. Au bani doar de bătură şi ţigări. Am trandafiri, năsturaşi, cârciumărese şi le vând şi cu 50 de bani dar nu vor să cumpere. Parcă nici nu mă văd.”- a declarat Ion Arsenie, în vârstă de 54 de ani. În cele din urmă, a îndrăznit un tânăr, student în anul trei, să cumpere un trandafir pe care a plătit doi lei. Nu pentru îndrumătoarea de an ci pentru prietena lui. Ceilalţi tineri au considerat că nu mai e la modă să se prezinte cu flori la profesorii pe care nici îi cunosc.

 11 tineri de la Centrele de Plasament au început facultatea

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială pentru Protecţia Copilului Gorj,11 tineri sunt studenţi în cadrul unor facultăţi din Petroşani şi Târgu-Jiu. „Majoritatea au urmat cursurile unei facultăţi din cadrul Universităţii Constantin Brâncuşi din Târgu-Jiu. Sunt persoane absolut normale, au ambiţie şi vor să aibă o carieră în viaţă “, a declarat Natalia Gruia, director executive adjunct al (DGASPC) Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite