Târgu-Jiu: Pandurii au aflat că e mai uşor la fotbal decât în mină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pandurii au primi salopete şi căşti de miner pentru a intra în mina Lupoaia
Pandurii au primi salopete şi căşti de miner pentru a intra în mina Lupoaia

Susţinuţi financiar în cea mai mare pare de mineri, jucătorii de la Pandurii le-au întors ieri vizita celor care vin săptămânal la meciurile lor.

După antrenamentul de ieri echipa a urcat în autocar şi a mers la Motru unde a văzut terenul pe care va juca Pandurii după care preşedintele clubului i-a invitat pe jucătorii la mina Lupoaia. Însoţiţi de antrenori, jucătorii s-au echipat cu salopete şi lămpaşe şi au coborât peste 200 de metri într-o galerie a minei motrene pentru a vedea la lucru minerii. Nu toţi minerii s-au arătat îngăduitori cu vedetele pandurilor, majoritatea certându-i pentru ratări sau propunându-le să vină în mină dacă nu pot să joace fotbal.

Pe drumul spre mina Lupoaia Pandurii au renunţat la autocar şi au mers cu o dubă care transportă minerii la muncă pentru a simţi exact care sunt condiţiile de lucru ale acestora. Drumul prin galeria minei a fost parcurs pe jos, mai bine de un kilometru iar la destinaţie jucătorii au avut parte de o experienţă unică, cum aveau să o catalogheze toţi după ieşirea la suprafaţă. Vizita nu a fost lipsită de peripeţii, o mică explozie dintr-un alt abataj lăsându-i fără glas pe unii dintre jucători. Preşedintele Condescu, care i-a însoţit pe juacători în mină, a explicat că nu a fost vorba de o pedeapsă ci de o promisiune: .„Pentru ei e o experienţă nouă şi de aceea i-am şi adus să vadă cum se munceşte în mină. Le promisesem asta, nu a fost o pedeapsă. Nu are de să fie asta o pedeapsă, ce pentru noi e o pedeapsă că lucrăm în mină?”

Au constatat că e greu să fi miner


Marcat de vizita în subteran a fost şi antrenorul pandurilor, deşi se afla la cea de-a doua vizită la mină, el văzând şi anterior şi o mină de suprafaţă. „E o experienţă unică pentru oricine să vadă pe viu cum muncesc aceşti oameni. Am coborât în subteran  şi am văzut care cât de grea e munca în mină.  Nu există termeni de comparaţie între fotbal şi munca din mină. Cred că e un lucru extraordinar ceea ce fac aici şi aceşti oameni merită tot respectul nostru. Aşa cum şi ei au venit pe stadion să ne vadă la lucru, aşa am venit şi noi aici să îi vedem cum muncesc”, a spus Cioboariu apreciind munca grea a minerilor: „Este foarte greu să munceşti în condiţiile pe care le-am văzut, le-am şi spus că unii dintre ei ar putea juca fotbal dar pentru noi ar fi foarte greu să lucrăm aici zi de zi.”

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite