Târgu-Jiu: Pandurii, ameninţată cu excluderea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Pandurii, ameninţată cu excluderea
Târgu-Jiu: Pandurii, ameninţată cu excluderea

Comitetul Executiv al FRF urmează să supună la vot la sfârţitul lunii septembrie excluderea celor de la Pandurii din Adunarea Generală pentru că refuză să renunţe la acţiunile din instanţele civile în cazul jucătorului Ilie Iordache. Pandurii nu ar putea juca în acest caz nici în campionatul Ligii I şi nici în Cupa României.

Clubul Pandurii a fost anunţat, având în vedere hotărârea Comitetului Executiv al FRF din 6 august 2009, că în situaţia în care nu renunţă în termen de şapte zile de la primirea notificării la acţiunea înaintată la instanţele de drept comun cu privire la hotărârea CAF pronunţată în cauza Ilie Iordache contra CS Pandurii, se face vinovat de încălcarea gravă a statutului şi regulamentelor în vigoare, urmând să se aplica sancţiunile statutare.

Bomba a fost aruncată azi de juristul FRF, Justin Ştefan, care afirmă că Pandurii a încălcat grav statutul federaţiei la care este afiliată: „FRF a notificat în două rânduri clubul Pandurii să renunţe la litigiile pe care le-au înaintat în faţa instanţelor de drept civil. Următorul Comitet Executiv al FRF a fost programat la sfârşitul lunii septembrie, iar articolul 18 din regulament vorbeşte despre excludere din campionat.”

Pandurii riscă excluderea din campionat şi cupă


Juristul federaţiei a precizat că excluderea unui membru afiliat nu trebuie validată de Adunarea Generală în termen de 15 zile, ci la următoarea adunare lăsând să înţeleagă faptul că până la validarea deciziei de către Adunarea Generală, clubul Pandurii Târgu Jiu va fi exclus din Liga I şi Cupa României, competiţii organizate de LPF şi FRF: „Excluderea în niciun caz nu se validează în 15 zile de Adunarea Generală a FRF, ci la proxima Adunare Generală, asta înseamnă cea de anul viitor. În măsura în care membrii Comitetului Executiv vor considera că s-a încălcat acest statut, cu siguranţă vor fi aplicate sancţiunile. Nu e vorba neapărat de excludere, pot fi şi alte sancţiuni.”

FRF ar risca dezafilierea de la FIFA


Ştefan spune că,  dacă FRF acceptă ca membrii afiliaţi să apeleze la instanţele civile, riscă la rândul ei excluderea din Adunarea Generală a FIFA. „Singura soluţie pentru domnul Condescu, în măsura în care este nemulţumit de hotărârile comisiilor, este să apeleze la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. A accepta intervenţia instanţelor civile în jurisdicţia sportivă, lucru interzis de FIFA şi UEFA, înseamnă a da peste cap tot fotbalul. Dacă s-ar accepta aşa ceva în fotbalul românesc cu siguranţă am fi dezafiliaţi de la FIFA.”

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite