Târgu-Jiu: PORTRET / Nicoleta Râşniţă, experimentează machiaje noi pe propria faţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: PORTRET / Nicoleta Râşniţă, experimentează machiaje noi pe propria faţă
Târgu-Jiu: PORTRET / Nicoleta Râşniţă, experimentează machiaje noi pe propria faţă

Cosmetica şi machiajul sunt marea pasiune a Nicoletei care a mers la numeroase cursuri de specialitate în ţară pentru a se perfecţiona continuu.

Profesia a ales-o din pasiune dar şi pentru că familia a dorit pentru cele trei fete profesii din acest domeniu. „Mama şi tata au trei fete şi au dorit dintotdeauna ca toate să lucrăm în acest domeniu şi una să fie coafeză, a doua manichiuristă şi a treia cosmeticiană. Şi aşa s-a întâmplat” povesteşte acum Nicoleta care nu a fost forţată să aleagă meseria. Sora sa mai mare are un salon de coafură la Milano iar cea de-a doua şi-a deschis salon manichiură la Ţicleni. Nicoleta, este una dintre cele mai bune cosmeticiene ale salonului Janyn unde este extrem de solicitată pentru machiajele sale.

Şi-a deschis salon şi a dat faliment în trei luni

Cosmetica i-a plăcut din tinereţe, înainte de a-şi alege meseria, după ce a fost pentru prima dată la un salon de cosmetică: „Mi-a plăcut cosmetica pentru că am mers prima dată la un salon, la doamna Carmen Pasăre, unde am făcut primul tratament. M-a fascinat asta şi am ales cosmetica urmând cursurile Christine Valmy care sunt recunoscute internaţional.” A fost apoi nevoită să facă alte cursuri care erau acreditate în ţară, cursul internaţional nefiind recunoscut în ţară. „Am crezut că sunt cea mai bună după ce am făcut acele cursuri şi m-am asociat cu o fostă colegă de facultate care avea cursuri de masaj. Ne-am deschis salon şi după ce ne-am împrietenit cu toate clientele am dat faliment” a povestit Nicoleta primii săi paşi în afaceri. După aceea s-a angajat la mai multe saloane până s-a stabilit la Janyn: „Fiind mai rebelă în ceea ce priveşte saloanele am schimbat mai multe locuri de muncă, clientele întrbându-se mreau dacă a doua zi mai sunt în acelaşi loc.”

Nu iese niciodată nemachiată din casă


Pentru că şi-a ales profesia din plăcere, Nicloeta face în egală măsură şi tratamente şi machiaje, dar tratamentele sunt mult mai relaxante iar machiajele sunt solicitante în weekend: „Tratamentele faciale mă calmează şi mă relaxează, pentru că mai discut cu doamenle şi îmi place să le fac să arate bine. Machiajele scot în evidenţă frumuseţea femeii şi asta mă fascinează. Machiajele sunt solicitate mai ales în weekend când vin  mirese, năşici sau fete care merg la majorate.”  Machiajul îl experimentează mai ales pe propria faţă şi de aceea nu iese niciodată din casă fără machiaj: „Îmi place să experimentez pe mine, primul lucru pe care îl fac dimineaţa este să mă machiez după ce îmi fac toaleta. Nu ies afară din casă fără machiaj. Dar ai altfel de tonus când eşti machiată şi aranjată şi te simţi altfel.”


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite