Târgu-Jiu: PORTRET / Codruţa a devenit prezentatoarea Doinei Gorjului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corduţa Florescu s-a apropiat de folclor timid, ca tânără realizatoare de emisiuni tv, dar a devenit în zece ani prezentatoarea tuturor evenimentelor folclorice de la Doina Gorjului.

Codruţa Florescu este acum cunoscută ca fiind celebra realizatoare de emisiuni folclorice „La fântâna dorului” dar şi prezentatoarea festivalurilor folclorice organizate la Târgu Jiu, un fel da Marioara Murărescu a Gorjului. În aceste zile ea s-a aflat pe scena casei de Cultură unde a prezentat Festivalul Maria Lătăreţu.

Data naşterii: 12 septembrie 1975 la Târgu Jiu
Studii: Liceul pedagocic, Facultatea de Psihologie, master în consiliere psiho-pedagocică la Chişinău
Experienţă: A realizat timp de zece ani emisiunea de folclor „La fântâna dorului”, prezintă spectacoloe şi festivaluri de folclor şi este profesor de psihologie la Palatul Copiilor
Familie: Căsătorită, are o feţiţă Dalia Maria de cinci ani


Ce-i place:
„Părinţii mei, fiind profesori, au avut grijă să-mi dezvolte dreagostea pentru toate valorile româneşti, fie ele morale, istorice sau folclorice. Mi-a plăcut dintotdeauna folclorul şi în anul 2000 când mi s-a propus să realizez o emisiune tv de folclor la TV Târgu Jiu unde fusesem crainică de ştiri şi crainică de programe, am acceptat.”

Ce nu-i place:
„Din păcate tot mai puţini tineri vin către folclor în ultima vreme, doar cei care mai apar la aceste festivaluri. Am colaborat cu câteva sute de artişti, pentru că în atâţia ani am avut parte de mulţi invitaţi. Unii mai cunoscuţi, alţii la început de drum, dar foarte mulţi erau deja nume consacrate.”

ADS: Cum au primit goejnii emisiunea de folcor pe care o realizezi?
Codruţa Florescu: Gorjenii iubesc folcolrul şi au primit cu braţele deschise emisiunea mea fapt care m-a bucurat mult atunci şi m-a stimulat pentru că fiind mai tânără eram mai timidă şi sensibilă. Acum nu mai am emoţii nici la emisiune şi nici pe scenă pentru că m-am călit de-a lungul timpului.
ADS: Cine te-a ajutat cel mai mult în cariera pe care ai ales-o?
C.F.: M-am bucurat de girul redactorului şef de atunci de la TV Târgu Jiu care mi-a acordat încrederea sa, Ciprian Florescu care mi-a devenit şoţ. El m-a susţinut şi m-a ajutat în cariera pe care am ales-o. Dar mentorul meu rămâne fostul director al ansamblului Doina Gorjului, Liviu Dafinescu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite