Târgu-Jiu: PORTRET / Claudia învaţă copii români în stil American

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu:  PORTRET / Claudia învaţă copii români în stil American
Târgu-Jiu: PORTRET / Claudia învaţă copii români în stil American

Claudia Bărăgan este unul dintre puţinele exemple cu oameni care au reuşit în viaţă făcând ceea ce le place. Adoră copiii şi aşa a ajuns să lucreze cu aceştia fără să simtă vreodată că se plictiseşte sau că ar vrea să facă altceva. Claudia îi învaţă pe micuţi limba engleză şi mai mult decât atât, desfăşoară cu ei activităţi recreativ-educative menite să le dezvolte limbajul, capacităţile de comunicare şi

CITEŞTE ŞI:


Totul se desfăşoară în particular, pentru acest lucru Claudia deschizându-şi în Târgu Jiu un club privat. Ideea i-a venit după ce s-a întors din Statele Unite ale Americii, unde a stat timp de şapte ani. Claudia a plecat acolo împreună cu soţul ei pentru a trăi pe pielea lor „visul american“. În 2007, soţii Bărăgan s-au întors acasă,dar nu singuri, ci cu un copil căruia i-au dat naştere pe pământ american. Cu banii câştigaţi peste ocean, cei doi s-au apucat de afaceri la Târgu Jiu, încercând să pună în practică ceea ce au învăţat dincolo. Printre altele, Claudia s-a gândit să predea limba engleză copiilor de grădiniță, dar în particular. Aşa a ajuns să înfiinţeze un club agreeat foarte repede de unii părinți care și-au adus micuții să învețe limba lui Shakespeare. „Am început să-i învăţ mai întâi pe copii unor prieteni iar treptat au început să vină şi alţii“, povesteşte Claudia.

Club şi pentru mame

În toată munca ei, Claudia s-a folosit de experiența dobândită atât în România, cât şi în America, unde a lucrat ca educatoare și învăţătoare. Ideile ei şi metodele  puse în practică au găsit adepţi mai ales în rândul mămicilor care au început să vină la club cu copii, astfel că, din acest an, Claudia a deschis şi un club şi pentru mame pe care l-a denumit «Mămici cu pitici». „Prin activităţile creative, dar simple organizate aici, programul pe care l-am conceput încurajează şi dezvoltă abilităţile de comunicare şi ajută la o mai bună socializare a celor mici. Cluburile nu funcţionează ca instituţii de învăţământ, ajută doar la petrecerea timpului liber în afara orelor de la grădiniţă și se adresează atât copiilor preşcolari cât și celor mai mici“, a precizat Claudia.

Îmbină sistemul american cu cel românesc

Câteva mame vin constant cu copii la club pentru a-şi petrece timpul liber şi pentru a mai învăţa câte ceva. Cluburile vin astfel ca o completare a grădiniței, a mai adăugat tânăra.  Metodele de lucru ale Claudiei sunt originale și le-a deprins în America unde absolvit niște cursuri de specialitate în educația copiilor. Ea deține diplome acordate în acest domeniu de către două asociații atestate de departamentele de educație din statele Florida și Illinois. „Aveam deja experiența românească în munca cu copiii dar sistemul educațional din America este total diferit. Modul de lucru cu preșcolarii americani diferă mult de cel de aici de aceea am încercat să îmbin cele două sisteme și să concep niște programe mai atractive pentru copii. Acolo am învățat mai mult practicând și am reușit să obțin performanțe în a-i stimula pe cei mici“, spune Claudia. Recunoaște însă că nu i-a fost ușor să facă acest lucru datorită diferențelor enorme între mentalitatea americanilor și cea a românilor regăsită după anii petrecuți peste ocean.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite