Târgu-Jiu: Nuntă fastuoasă în familia liderului rromilor gorjeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Nuntă fastuoasă în familia liderului rromilor gorjeni
Târgu-Jiu: Nuntă fastuoasă în familia liderului rromilor gorjeni

Fiica liderului rromilor gorjeni, Nelu Pavel, s-a căsătorit azi cu tot ritualul obişnuit în cadrul familiilor de rromi. Maria Denisa Pavel a avut parte azi de cununia religioasă cu Emil Enos Pătru în această seară tinerii petrecând la Restaurantul Hotelului Brâncuşi alături de peste 500 de invitaţi.

Cununia religioasă a tinerei Denisa Pavel a atras atenţia comunităţii de rromi din Târgu Jiu, Petrecerea a fost destul de pompoasă, cum se obişnuieşte de regulă, mirii sosind la biserica din Piaţa Prefecturii cu o trăsură împodobită cu voal alb şi roşu, în jurul orei 15:00. Convoiul de nuntă a fost deschis însă de o limuzină albă cu care mirii s-au plimbat după cununia religioasă, seara la ora 18:00 cei doi aşteptând invitaţii la restaurantul unde are loc petrecerea. Cei peste 500 de invitaţi, rude şi prieteni ai celor două familii, vor petrece acolo până în zori, nunta urmând să continue şi mâine, conform tradiţiei rrome, la casa ginerelui unde mireasa va fi dusă de către părinţi.

Mirii sunt studenţi la drept

Maria Denisa Pavel are 19 ani iar viitorul soţ, Emil Enos Pătru este de aceeaşi vârstă. Însurăţeii au fost colegi de şcoală şi se cunosc de mulţi ani dar nu s-au căsătorit până acum pentru că socrul mic a insistat să demonstreze comunităţii că tradiţiile pot fi respectate fără a încălca legea, mai ales că cei doi tineri studiază acum dreptul. Denisa e studentă în anul I la Facultatea de Drept a Universităţii Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu unde va fi colegă cu viitorul soţ.

Îşi va mărita şi a doua fiică după 18 ani

Conform tradiţiei, nunta va continua încă două  zile, luni mireasa va fi dusă de părinţi la ginere acasă urmând acolo o altă masă oferită de ginere iar marţi Nelu Pavel va invita rudele şi apropiaţii acasă pentru a se bucura şi ei de eveniment după cele trei zile de nuntă. Nelu Pavel s-a declarat emoţionat la acest eveniment pentru că e căsătoria primei fiice, promiţând că şi în cazul fetei celei mici va respecta legea: „Am emoţii ca orice părinte, normal, e primul eveniment de acest gen din viaţa mea, pentru că fetele mele sunt sufletul meu şi vreau ca ele să fie fericite. Orice părinte e fericit când i se mărită fata şi mă bucur de acest eveniment. Fiica cea mică are 17 ani şi este elevă dar şi ea se va mărita tot aşa, după 18 ani, nu neapărat la 19 poate şi la 25 pentru că trebuie să se mărite atunci când simte ea că va fi pregătită să facă acest pas.”

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite