Numără medaliile în vacanţa mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala Generală Constantin Săvoiu şi Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu din municipiu au cei mai mulţi olimpici.

Elevii de la aceste unităţi de învăţământ au luat cele mai multe premii la olimpiadele şi concursurile naţionale. Şcoala Generală Constantin Săvoiu din Târgu-Jiu a dovedit din nou anul acesta că este cea mai bună din oraş. Rezultatele elevilor şi profesorilor care i-au îndrumat au confirmat acest lucru. Astfel, în anul şcolar 2010 - 2011 unitatea a avut 23 de olimpici cu rezultate deosebite la olimpiadele şi concursurile şcolare. 11 dintre aceştia s-au calificat la olimpiadele naţionale, iar 12 au obţinut premii şi medalii şi la concursurile naţionale.

Premiaţi cu bani

Ca recompensă pentru meritele  deosebite la învăţătură, aceştia din urmă au obţinut sume cuprinse între 20 şi 110 lei. Ioana Işfan, care tocmai a absolvit clasa a VII-a, a obţinut menţiune la Olimpiada naţională de fizică, menţiune la Concursul naţional de chimie „Raluca Ripan“ şi premiul I la Concursul internaţional Chimexpert. Maria Anghelache, acum în clasa a VIII-a, a reuşit să obţină menţiune la faza naţională a Olimpiadei de limba română, locul I la Concursul naţional Creaţie Literară şi s-a calificat la faza naţională a Concursului „Sanitarii pricepuţi“.

Veteran al olimpiadelor


Cele mai bune rezultate la olimpiade au fost obţinute de Dumitru Călugăru, care tocmai a absolvit clasa a VIII- a. El a reuşit să ocupe locul III la olimpiada naţională de chimie şi se pregăteşte pentru olimpiada de Ştiinţe pentru Juniori la nivel naţional. Dumitru este obişnuit cu examenele de rang naţional. Elevul a obţinut şi în anii anteriori medalii de aur şi argint la olimpiade. „În anul şcolar 2009-2010 am luat locul II la Olimpiada naţională de fizică, locul I la Olimpiada naţională de chimie şi locul I la Concursul internaţional Chimexpert. Am obţinut anul acesta premiul «Constantin Săvoiu» pentru că am obţinut media generală 10, iar la evaluare aceeaşi medie“, spune Dumitru Călugăru, în vârstă de 15 ani. Cele mai bune rezultate au fost obţinute la olimpiadele şi concursurile naţionale de chimie şi fizică, disciplină la care elevii sunt pregătiţi de profesoara Ileana Popescu. „În fiecare an ne mândrim cu premii importante. Avem copii deosebiţi, cu rezultate foarte bune“, a precizat Ileana Popescu, profesor de chimie şi fizică. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, cel mai bine cotat liceu în ceea ce priveşte numărul olimpicilor este Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ din municipiul Târgu-Jiu. 31 de elevi s-au calificat la olimpiadele naţionale şcolare şi au fost obţinute următoarele rezultate: o menţiune la olimpiada de limba italiană, trei menţiuni special la chimie. A fost obţinută şi o menţiune la Concursul Naţional de Matematică „Nicolae Coculescu“, organizat anul acesta la Slatina. Cei mai mulţi dintre elevii care s-au clasat pe locuri fruntaşe la nivel de judeţ au susţinut olimpiadele la română, matematică şi informatică ajungând să se califice pentru fazele naţionale.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite