Ministerul Educaţiei dă cinci microbuze şcolare noi la Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă cele 64 de microbuze şcolare existente deja la nivelul judeţului Gorj, Ministerul Educaţiei va trimite încă cinci în perioada următoare.

În urma solicitărilor făcute de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) către Guvern , în judeţul Gorj vor mai ajunge în această toamnă încă cinci microbuze şcolare destinate, în mod special, localităţilor izolate din mediul rural, pentru transportul elevilor.


Unităţi comasate la Săcelu


 „La Ministerul Educaţiei s-au demarat deja procedurile de licitaţie pentru achiziţionarea a 180 de autovehicule noi, la nivel naţional, cu câte 16 locuri plus unul. Gorjul urmează să beneficieze de cinci astfel de microbuze. Ar fi fost mult mai bune microbuze cu câte 24 sau 25 de locuri. Nu s-a făcut deocamdată o analiză în vederea întocmirii unei liste cu zonele unde vor fi distribuite dar, cu siguranţă comunele Bâlteni şi Săcelu vor fi prioritare. De pildă, la Săcelu, avem două unităţi şcolare primare cu efective mici în satele Blahniţa de Sus şi Maghereşti  care vor fi comasate. Elevii de aici vor fi transportaţi la şcoala din satul din Săcelu. Avem 64 de autovehicule în 62 de localităţi din 70. Sigur că ar mai fi nevoie de mai multe dar deocamdată este bine şi atât. Consider că Guvernul a făcut eforturi mari într-o perioadă nu foarte confortabil din punct de vedere financiar“, a declarat Gheorghe Mitescu, inspector general adjunct în cadrul (ISJ) Gorj. 
În decursul anului precedent au fost primite patru microbuze şcolare în Alimpeşti, Bengeşti-Ciocadia, Roşia de Amaradia şi Samarineşti. Un singur microbuz costă aproximativ 120.000 de lei. Primarul comunei Bâlteni, Vasile Vlăduleanu s-a plâns de lipsa unui microbuz şcolar şi a fondurilor pentru reabilitarea unităţilor şcolare. „În comună sunt 14 unităţi şcolare în Cocoreni, Vlăduleni,, Moi, Bâlteni şi Peşteana unde învaţă 2000 de copii. Zilnic trebui transportaţi 700 de copii. Singurul microbuz pe care îl avem face 15 curse într-o zi către aceste unităţi. Transportăm şi copii de grădiniţă şi stau înghesuiţi. Cred că două autovhicule noi ar fi suficiente. Avem nevoie de mulţi bani şi pentru reabilitarea a două  grădiniţe. Nu există grup sanitar la şcoala generală din Moi. Trebuie înlocuite acoperişurile la majoritatea şcolilor, care sunt foarte vechi, chiar dinainte de revoluţie. De vreo trei ani de la inspectorat nu  am primit niciun ban pentru investiţii“, a precizat edilul.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite